Μαραθώνιος Λεμεσού: Δήμος, ΕΒΕΛ και ΕΤΑΛ σε πλήρη αντιπαράθεση με τον ΓΣΟ και με βαριούς χαρακτηρισμούς

Οριστικό φαίνεται ότι είναι το σχίσμα ανάμεσα στον ΓΣΟ από τη μια και τον Δήμο Λεμεσού, το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, από την άλλη, με αντικείμενο έριδας τη διοργάνωση του Διεθνούς Μαραθώνιου. Αυτό προκύπτει μέσα από ανακοίνωση των τριών φορέων της Λεμεσού, οι οποίοι απαντώντας στα όσα λέχθηκαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη που προηγήθηκε εκ μέρους του ΓΣΟ, τον χαρακτηρίζουν μεταξύ άλλων και αναξιόπιστο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣΟ επέλεξε το δρόμο της αντιπαράθεσης, όπως αναφέρουν Δήμος Λεμεσού, ΕΒΕΛ και ΕΤΑΛ, εκφράζοντας απογοήτευση γιατί το Δ.Σ. του Συλλόγου «απέρριψε τη συνεργασία και τη συλλογικότητα και με τις μονομερείς αποφάσεις και ενέργειές του επιχειρεί να πλήξει έναν πετυχημένο θεσμό που χτίστηκε με πολλή προσπάθεια και κόπο πολλών ανθρώπων για πολλά χρόνια και ήταν το καύχημα όλης της πόλης».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι τρεις φορείς, «αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων ότι για πολλούς μήνες το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣΟ παραπλανούσε τους άλλους φορείς της πόλης για δήθεν επιθυμία του για διαφάνεια, συλλογικότητα και συνεργασία για να συνεχιστεί η επιτυχής διοργάνωση του Μαραθωνίου Λεμεσού και ενώ συζητούσε μαζί μας και έδινε διαβεβαιώσεις για τις καλές του προθέσεις, την ίδια στιγμή στο παρασκήνιο προωθούσε άλλες συμφωνίες».

Αποκορύφωμα αυτού του σχεδιασμού, όπως επισημαίνεται, είναι το γεγονός ότι «μερικά μόνο 24ωρα μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας των 4 φορέων, δεν τίμησε ούτε την ίδια την υπογραφή του και προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας για το Μαραθώνιο επιδεικνύοντας πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού προς τους υπόλοιπους φορείς της πόλης». Στην ανακοίνωσή τους οι 3 φορείς της πόλης αναφέρουν ότι προχωρούν στη βάση του Μνημονίου Συναντίληψης που υπογράψαν για να συνεχίσει η Λεμεσός να διοργανώνει με την ίδια επιτυχία τον Μαραθώνιο.

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του ο ΓΣΟ, στη διάρκεια δικής του δημοσιογραφικής διάσκεψης, χαρακτήρισε απαράδεκτη και επιζήμια τη στάση Δήμου Λεμεσού για τον Μαραθώνιο. Ειδικότερα ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κυριάκος Τσολάκης, έκανε λόγο για στάση «εντελώς απαράδεκτη και επιζήμια προς τον ΓΣΟ και γενικά τον αθλητισμό», επισημαίνοντας ότι «το Μνημόνιο λέει ότι είναι ο ΓΣΟ που αποφασίζει τους όρους της συμφωνίας και επιλέγει τον ανάδοχο».

Ο ΓΣΟ, όπως υποστήριξε ο κ. Τσολάκης, τήρησε κατά γράμμα τις πρόνοιες του Μνημονίου και την υπόσχεση που έδωσε στους άλλους φορείς να δώσει προτεραιότητα στην επί 11 χρόνια διοργανώτρια εταιρεία του Μαραθωνίου, προσθέτοντας ότι «από τη στιγμή που η εταιρεία δεν αποδεχόταν όρους που περιλαμβάνονταν στο Μνημόνιο, προχώρησε με τη συνομολόγηση συμφωνίας με νέο ανάδοχο, ο οποίος αποδέχθηκε όλους τους όρους». Ο νέος ανάδοχος ήδη ξεκίνησε και προετοιμάζεται για τη διοργάνωση του 2023.

Χρήστος Χαραλάμπους

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.