ΜΑΡΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: Nα σπάσουμε τη στασιμότητα στην Πέγεια

Διεκδικούμε τη δημαρχία με πλήρες και καλά οργανωμένο πρόγραμμα που αφουγκράζεται τους δημότες μας

Συνέντευξη στον Νικόλα Νικόλα

Η υποψηφιότητά του για τη δημαρχία έχει ως στόχο μαζί με τους δημότες να αγωνιστεί για να σπάσει η στασιμότητα στην Πέγεια, δηλώνει σε συνέντευξή του στη «Χ» ο Μαρίνος Λάμπρου. Διεκδικούμε τη δημαρχία με πλήρες και καλά οργανωμένο πρόγραμμα, προϊόν συλλογικής μελέτης, αφού προηγουμένως αφουγκραστήκαμε τη βάση των συνδημοτών μας, προσθέτει. Αναφέροντας τις προτεραιότητες του προγράμματός του, ο Μ. Λάμπρου δηλώνει ότι με όπλο τις νέες ιδέες, την ακαδημαϊκή του κατάρτιση, την ηλικία, αλλά και την εμπειρία του στην αντιδημαρχία, θα κάνει την προσπάθεια για σύνθεση ιδεών και συνένωση δυνάμεων για μια σύγχρονη Πέγεια που θα καταστεί δήμος-πρότυπο. Αναδεικνύοντας την ετοιμότητά του να δουλέψει σκληρά, ο υποψήφιος δήμαρχος σημειώνει ότι μπορούν να δοθούν λύσεις με ορθολογιστική χρήση των οικονομικών και απορρόφηση μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Για ποιο λόγο διεκδικείτε τη δημαρχία της Πέγειας;

Η απόφαση για να είμαι υποψήφιος πάρθηκε με έντονη την επιθυμία για προσφορά. Οταν είσαι νέος, όταν νιώθεις την ευθύνη απέναντι στα νέα παιδιά, όταν και ο ίδιος είσαι γονιός πρέπει να δρας, να αγωνίζεσαι, να είσαι ενεργός πολίτης.

Βλέποντας λοιπόν μια παρατεταμένη στασιμότητα οφείλουμε όλοι μας να μπούμε μπροστά, να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης, να αλλάξουμε πράγματα, να σπάσουμε τη στασιμότητα, να αξιοποιήσουμε γνώσεις, την εμπειρία ακαδημαϊκά και πρακτικά και να μη μείνουμε απαθείς ή αμέτοχοι.

Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να με αφήσουν αδιάφορο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πέγειας.

Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούν να αλλάξουν πολλά. Είμαι πανέτοιμος να αναλάβω αυτή τη μεγάλη ευθύνη με αίσθημα υπευθυνότητας και σοβαρότητα.

Αισθάνομαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά! Μαζί με το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο θα φροντίσουμε να κάνουμε τα λόγια μας πράξεις χωρίς να διαψεύσουμε κανέναν, θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του δημότη για να νιώσει ξανά περήφανος για την πόλη του.

Μαζί με τον κάθε Πεγειώτη, για τη νέα αρχή.

Ποια τα βασικά προβλήματα των δημοτών και ποιες οι προτεραιότητες του προγράμματός σας;

Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο δήμος μας είναι η ανυπαρξία νέων αναπτυξιακών έργων, όπως ο δρόμος Πέγειας – Πάφου, η μαρίνα, ένα περιφερειακό ιατρικό κέντρο, η λεωφόρος Μιχαλάκη Κυπριανού και η δραματική μείωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου.

Η επίλυση των πιο πάνω προβλημάτων μπορεί να επιτευχθεί με ορθολογιστική χρήση των οικονομικών μας, καθώς και με απορρόφηση μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Επίσης με πιο σωστή και αποτελεσματικότερη διαχείριση των παραλίων του δήμου, καθώς και με αύξηση των εσόδων τόσο από την τέλεση πολιτικών γάμων, όσο και από νέες άδειες οικοδομής με την αλλαγή των πολεοδομικών ζωνών.

Διεκδικούμε με ένα πλήρες και καλά οργανωμένο πρόγραμμα. Με ένα πρόγραμμα που αποτέλεσε προϊόν ομαδικής διαβούλευσης και αφού προηγουμένως αφουγκραστήκαμε τη βάση των συνδημοτών μας.

Στόχος μας είναι να ορθοποδήσει η Πέγεια και να ανακάμψει! Επιδίωξή μας είναι να εξασφαλίσουμε στους δημότες Πέγειας ένα φωτεινό αύριο σε όλους τους τομείς.

Κύριο μέλημά μας είναι η ευημερία, η ανάπτυξη και η επίλυση σοβαρών προβλημάτων του δήμου. Με υπευθυνότητα, με μελέτη, με σύνθεση απόψεων και αξιοποίησης της γνώσης αρκετών συνδημοτών μας επιδιώκουμε μεταξύ άλλων:

  • Βελτίωση οδικού δικτύου και φωτισμού.
  • Δημιουργία κέντρου ηλικιωμένων και κατ’ οίκον φροντίδα ατόμων που το έχουν ανάγκη.
  • Δημιουργία πρότυπων παιδικών χαρών και πάρκων αναψυχής.
  • Δημιουργία και ανάπλαση χώρων πρασίνου.
  • Ανάπλαση της τουριστικής περιοχής, αλλά και της παραλίας Κόλπου των Κοραλλίων που είναι ο τουριστικός πνεύμονας της περιοχής.
  • Κατασκευή της μαρίνας Πάφου (περιοχή Πότιμα). Ασκηση πίεσης στους αρμόδιους φορείς για επίσπευση υλοποίησης του έργου.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πλεονέκτημά σας έναντι των δύο αντιπάλων σας;

Τα πλεονεκτήματά μου θα τα αφήσω να τα σχολιάσουν οι άλλοι. Εκείνο που θα ήθελα να πω όμως είναι ότι εμείς ξεκινάμε από μια βάση σύνθεσης ιδεών, μια συνεργασία και συνένωση δυνάμεων για μια Πέγεια σύγχρονη, μοντέρνα που να είναι δήμος-πρότυπο, για μια Πέγεια που θα κάνει νέα αρχή.

Μιας και ρωτάτε όμως θεωρώ αναγκαίο να αναφέρω ότι τόσο οι ακαδημαϊκές μου γνώσεις όσο και η συσσωρευμένη εμπειρία μου μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο τα τελευταία δυόμισι χρόνια υπηρέτησα από τη θέση του αντιδημάρχου αλλά και το ευδόκιμο της ηλικίας δίνουν στη δική μας υποψηφιότητα μια περισσότερη ώθηση σε σχέση με τις άλλες δύο.

Οι ανθυποψήφιοί μου υπηρέτησαν ο πρώτος ως δήμαρχος για δωδεκάμισι χρόνια και ο δεύτερος ως δημοτικός σύμβουλος για άλλα δεκαεπτά.

Νομίζω πως είναι η ώρα να μας δοθεί και μας η δυνατότητα να δείξουμε τι περισσότερο έχουμε να δείξουμε και να προσφέρουμε στην Πέγεια, γιατί η μέχρι στιγμής συνταγές μας κράτησαν εν πολλοίς στάσιμους έως ανεξεταστέους.

Πέρα από το ΑΚΕΛ από όπου προέρχεστε, σας υποστηρίζουν επίσης ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, «Συμμαχία Πολιτών» και Οικολόγοι. Τι σημαίνει για σας η στήριξη από τόσες πολιτικές δυνάμεις;

Τα κόμματα θεσμικά μέσα από τον τρόπο λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων έχουν να διαδραματίσουν ρόλο, αφού ως κύτταρα δημοκρατίας όπως συνηθίζεται να λέγονται μπορούν με σωστές προτάσεις να συμβάλουν στη βελτίωση πολλών πραγμάτων. Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που με στηρίζουν όλα τα κόμματα, εκτός από ένα, ακόμη και οι κοινοτικοί κάτοικοι της Πέγειας και για να συμβαίνει αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει, δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Την ίδια στιγμή η ευθύνη είναι μεγάλη και το χρέος να ανταποκριθούμε με επάρκεια αυξημένο. Θα τα καταφέρουμε, δεν πρόκειται να απογοητεύσουμε κανένα συνδημότη μας, όλοι μαζί μπορούμε, σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.

Ο Δήμος Πέγειας είναι εξ αυτών που έχουν αρκετούς δημότες από ξένους υπηκόους που κατοικούν πλέον μόνιμα εκεί. Υπάρχει επαφή με τους Αγγλους και Ρώσους που κατοικούν στην Πέγεια; Εχουν ασκήσει το δικαίωμά τους να εγγραφούν και να ψηφίσουν;

Οι κοινοτικοί ή οι υπήκοοι τρίτων χωρών είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας στην Πέγεια εδώ και πολλά χρόνια. Εχουν ενσωματωθεί επιτυχώς στην τοπική μας κοινωνία και δεν τους διαχωρίζουμε σε ξένους και ντόπιους. Ζουν και εργάζονται εδώ, τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολεία της Πέγειας, δημόσια ή ιδιωτικά, οι ίδιοι έχουν επενδύσει πολλά εδώ.

Ομολογώ ότι η κοινότητα των Βρετανών, κυρίως, είναι πολύ οργανωμένη με πλούσια δράση, αρκετές δραστηριότητες και έντονη την παρουσία τους στα κοινά.

Αναφορικά με το τελευταίο σκέλος της ερώτησής σας απαντώ πως ναι έχουν ασκήσει το δικαίωμά τους, σε σύγκριση όμως με τον πληθυσμό των ξένων υπηκόων που κατοικούν στον Δήμο Πέγειας ο μισός αριθμός έχει εγγραφεί.


Θα ασκήσουμε μεγάλη πίεση για τη μαρίνα

Marinos Lambrou Pegeia

Ποια είναι η θέση σας για το θέμα της μαρίνας Πάφου που θα κατασκευαστεί στην περιοχή σας;

Γνωρίζουμε όλοι ότι η κατασκευή της μαρίνας Πάφου θα επιφέρει στην πόλη μας ουσιαστική ανάπτυξη! Εισάγει ναυτικό τουρισμό, προσελκύει νέους επενδυτές και γενικά ανοίγει νέους ορίζοντες σε πολλούς τομείς.

Προτεραιότητά μας είναι να ασκήσουμε μεγάλη πίεση στους αρμόδιους φορείς και να συμβάλουμε όλοι στην υλοποίηση αυτού του έργου. Να ενώσουμε δυνάμεις με το ΕΒΕ, τη ΣΕΚΟ, τους βουλευτές και τις γύρω κοινότητες για να ξεκινήσει επιτέλους αυτό το σπουδαίο έργο υπερτοπικής σημασίας.

Πρέπει επίσης να βρούμε τρόπο, έτσι ώστε η ανάπτυξη της μαρίνας Πάφου να ενοποιηθεί με την τουριστική περιοχή του Κόλπου Κοραλλίων, αλλά και με τον πυρήνα του δήμου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.