Μάριος Ηλιάδης για αποκαλύψεις Τσιελεπή: Ακατάλληλος και επικίνδυνος ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ακατάλληλο και επικίνδυνο χαρακτηρίζει τον τέως Υπουργό Εξωτερικών και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο ανεξάρτητος επίσης υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης.

Μετά τις αποκαλύψεις του Τουμάζου Τσιελεπή (διαβάστε ΕΔΩ) για τον κ. Χριστοδουλίδη που ακολούθησαν αυτές που έκανε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο κ. Ηλιάδης με ανακοίνωση του διερωτάται για τον πρώην ΥΠΕΞ αν είναι αυτή στάση και συμπεριφορά υπεύθυνου πολιτικού προσώπου.

Τι αναφέρει ο κ. Ηλιάδης:


Τεράστια ερωτηματικά εγείρονται για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, μετά και τον χθεσινό ισχυρισμό του κ.Τουμάζου Τσελεπή, ότι κατά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά, ως πρωτοσύμβουλος τότε του Προέδρου Αναστασιάδη, ήταν έντονα αντίθετος στο να υποβάλουμε προτάσεις στην τουρκική πλευρά, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως «προδοτική πράξη».

Υπενθυμίζω ότι τις προηγούμενες μέρες και ο κ.Α.Μαυρογιάννης αποκάλυψε επίσης ότι και στο Μοντ Πελεράν, ο Νίκος Χριστοδουλίδης του εκμυστηρεύτηκε ότι «δεν μπορεί να σπαταλά πολιτικό κεφάλαιο για να προδίδει τον τόπο του».

Διερωτώμαι; Είναι αυτή στάση και συμπεριφορά υπεύθυνου πολιτικού προσώπου;


Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θέτει πάνω απ΄ όλα την πολιτική του προσωπική καριέρα και θεωρεί την διαπραγμάτευση με την άλλη πλευρά «προδοτική πράξη», κατάλληλος για την Προεδρία της Δημοκρατίας;

Την ώρα που η λύση του κυπριακού παραμένει η πρώτιστη προτεραιότητα αλλά και αναγκαιότητα επιβίωσης αυτού του λαού, πως μπορεί ένας τέτοιος άνθρωπος να πείσει και την άλλη πλευρά, αλλά και την διεθνή κοινότητα ότι θέλει ειλικρινά και πραγματικά να διαπραγματευτεί για μία έντιμη και αμοιβαία αποδεκτή λύση;

Και ποια αλήθεια αξιοπιστία θα έχει έναντι τους, όταν γνωρίζουν ότι στις κρίσιμες ώρες του Μοντ Πελεράν και του Κραν Μοντανά, ήταν εκ των πρωταγωνιστών της δραπέτευσης μας;


Είναι καιρός ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης να πάψει να κοροϊδεύει τον λαό προσποιούμενος κάτι που δεν είναι και να πει έντιμα, καθαρά και θαρραλέα στους ψηφοφόρους τις πραγματικές θέσεις και επιδιώξεις του για να κριθεί από αυτές.

Είναι επίσης καιρός να συνειδητοποιήσουν και όσοι τον υποστηρίζουν σε ποιες ατραπούς και περιπέτειες θα οδηγηθεί ο τόπος και ο κυπριακός λαός αν εμπιστευθεί τις τύχες του σε ένα όψιμο πολιτικό που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εξουσία και οι προσωπικές του φιλοδοξίες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.