Μάριος Κουλούμας: Κάποιοι δεν αρέσκονται στη διαφάνεια όσον αφορά την εξυπηρέτηση των ασθενών

Κάποιοι δεν αρέσκονται στη διαφάνεια όσον αφορά την εξυπηρέτηση των ασθενών, πολεμούν την ομοσπονδία ασθενών και δεν θέλουν την ύπαρξη του θεσμού του Συνηγόρου Ασθενή, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ Μάριος Κουλούμας.

Πρόσθεσε ότι σήμερα στάληκε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας παρέμβαση του και καταγγέλλοντας το Υπουργείο Υγείας ότι κυριολεκτικά «ξεδόντιασε» τον θεσμό του «συνηγόρου του ασθενή» πριν ακόμα πάει στην Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο κύριος Κουλούμας υπενθύμισε σημερινή ανακοίνωση της ΟΣΑΚ με την οποία καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσύρει το «έκτρωμα», όπως το χαρακτήρισε, που το Υπουργείο Υγείας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση, παρά τη ρητή εντολή, να κατατεθεί στην Βουλή χωρίς καμία αλλαγή ώστε να ψηφιστεί πριν τις θερινές διακοπές.

Η ΟΣΑΚ αναφέρει ότι με τις τροποποιήσεις στις οποίες το Υπουργείο Υγείας προχώρησε, μεταξύ άλλων, ο «Συνήγορος του ασθενή», δεν θα είναι ανεξάρτητος θεσμός αλλά θα είναι υπόλογος στον Υπουργό Υγείας. Επίσης δεν θα είναι συνήγορος για όλους τους ασθενείς αλλά μόνο για τους ασθενείς που υποβάλλουν παράπονο για εκτός ΓεΣΥ νοσηλευτήρια και γιατρούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.