Μαρκουλή: Η απραξία στο κυπριακό αποτελεί εγκληματική ενέργεια

Η απραξία στο κυπριακό αποτελεί εγκληματική ενέργεια, επισήμανε η πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Χωρίς Όρια» σημείωσε ότι χάθηκαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες, μια στο Μοντ Πελεράντ όπου ο πρόεδρος Αναστασιάδης έφυγε με ψεύτικα προσχήματα, μια στο Κραν Μοντάνα αλλά και το γεγονός ότι από τις διαπραγματεύσεις έφυγε ο Μουσταφά Ακκιντζί, ο οποίος όπως είπε ήταν παθιασμένος Κύπριος που αφιέρωσε τη ζωή του για την επανένωση του νησιού και κατέθεσε χάρτη τον Ιανουάριο του 2017.

Παράλληλα η κ. Μαρκουλή σημείωσε ότι η διαπραγματευτική ομάδα δεν γνώριζε τα όσα αποκαλύφθηκαν εκ των υστέρων. Όπως είπε οι στενοί σύμβουλοι του προέδρου γνώριζαν για τις συναντήσεις μεταξύ Αναστασιάδη –  Τσαβούσογλου που συζητήθηκε λύση δυο κρατών.

Επίσης εκτίμησε ότι θα συνεχίσει το αδιέξοδο στο κυπριακό, που εμπεδώνει, όπως είπε, τη διχοτόμηση και την ντεφάκτο προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία. Ακόμα εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ τηρεί στάση απόστασης από τη βάση λύσης στο κυπριακό και ότι δεν υπάρχει έκφραση δυσαρέσκειας και καταδίκη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις θέσεις της τουρκικής πλευράς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy