Μαρκουλλή: Ο ΠτΔ δεν εκμεταλλεύτηκε επαρκώς την τελευταία του παρουσία στη Νέα Υόρκη

Σε αυστηρό ύφος η πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή επέκρινε σήμερα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι δεν εκμεταλλεύτηκε επαρκώς την τελευταία του παρουσία στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ, υπέδειξε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει την τελευταία του ευκαιρία για να οργώσει -όπως είπε χαρακτηριστικά- τα Ηνωμένα Έθνη, βλέποντας σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς κοινότητας.


Όπως ανέφερε, ο Πρόεδρος θα μείνει στη Νέα Υόρκη σχεδόν για μια ολόκληρη βδομάδα, ωστόσο με βάση το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν θα έχει εκείνες τις συναντήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια ευρείας κλίμακας διαφώτιση της διεθνούς κοινότητας όσον αφορά το κυπριακό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σημείωσε παράλληλα ότι η ολιγόλεπτη συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ θα είναι καθαρά εθιμοτυπική και όχι επί της ουσίας αφού πολύ λίγα μπορούν να λεχθούν για τα Βαρώσια ή τη νέα στάση της Τουρκίας, σε έξι ή επτά λεπτά που θα διαρκέσει η συνάντηση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.