Μαρκουλλή: Ο ΠτΔ οδηγεί τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια – Πολιτικό αλαλούμ με την πρόταση για Σύνταγμα του ’60

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οδηγεί τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια με τις πράξεις του στο κυπριακό, δήλωσε η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα, ανέφερε ότι οι δηλώσεις του προέδρου Αναστασιάδη για την επαναφορά του Συντάγματος του 1960, δημιουργεί πολιτικό αλαλούμ.

Εξήγησε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει πίσω της μια ισχυρή Τουρκία, σε αντίθεση με την ελληνοκυπριακή που το μόνο που έχει είναι η σοβαρότητα και η αξιοπρέπεια της, τα οποία χάνονται με τις πράξεις του κ. Αναστασιάδη.

Είπε μάλιστα ότι οι διεθνείς εταίροι έχουν μπερδευτεί με τις δηλώσεις του Προέδρου.

Η κα Μαρκουλλή σημείωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έπρεπε να εκμεταλλευτεί την παρουσία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και να οργώσει τη διπλωματική κοινότητα, ωστόσο δε γίνονται συναντήσεις με ομολόγους του.

Υπέδειξε ότι χρειάζεται σοβαρότητα και συνέπεια από πλευράς του, προσθέτοντας ότι η διχοτόμηση βρίσκεται πολύ κοντά. Την ίδια ώρα τόνισε ότι οι ελπίδες χάθηκαν μετά το Κρανς Μοντανά και τη μη εκλογή του τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Εξήγησε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν εκμεταλλεύτηκε τον κ. Ακιντζί δίνοντας τη δυνατότητα στην Τουρκία να εκλέξει ένα ηγέτη – φερέφωνο της Άγκυρας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.