Μαρκουλλή: Τέσσερα χρόνια μείναμε αδρανείς και στέλναμε συνεχώς διαφορετικά μηνύματα

Έλα στο Google News

Εάν προχωρήσει ο εποικισμός και της περιφραγμένης περιοχής των Βαρωσίων θα επιτευχθεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα καθώς το εδαφικό αποτελεί σημαντικό κομμάτι του Κυπριακού, εκτίμησε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας μπορεί να λέει ότι θέλει για τον ΓΓ του ΟΗΕ και την έκθεση του, ωστόσο τόνισε, το γεγονός ότι αυτή κυκλοφόρησε είναι αποτέλεσμα της ελλειπούς κινητικότητας από μέρους της κυβέρνησης να προλάβει κάποια γεγονότα.

Η κυρία Μαρκουλή επισήμανε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει χάσει την αξιοπιστία της και ότι ο διεθνής παράγοντας έχασε την εμπιστοσύνη του προς την πλευρά μας για την προώθηση λύσης και επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Τέσσερα χρόνια μείναμε αδρανείς και στέλναμε συνεχώς διαφορετικά μηνύματα, αποφεύγοντας αναφορές σε λύση ΔΔΟ.

Τώρα πληρώνουμε τις συνέπειες, δυστυχώς, σημείωσε.

Η κυρία Μαρκουλλή τόνισε ότι εδώ και καιρό έπρεπε να είχε γίνει προσφυγή στο ΣΑ του ΟΗΕ και να ζητηθεί ένα νέο ψήφισμα για τα Βαρώσια, κάτι που θα θωράκιζε κατά των αναμενόμενων ανακοινώσεων από τον κύριο Ερτογάν.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.