Μαρτυρία στον Άστρα: «Οι διαδηλώσεις στο Ιράν είναι η αρχή μίας επανάστασης…» (ηχητικό)

Οι διαδηλώσεις στο Ιράν είναι η αρχή μιας επανάστασης που θέλει να διώξει την δικτατορία του ισλαμικού κράτους, δήλωσε στον Άστρα η Μάνια, υπήκοος της Κυπριακής Δημοκρατίας με ιρανική καταγωγή.

Η Μάνια ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κύπρο από τα 10 της χρόνια, καθώς ο πατέρας της εξορίστηκε από το Ιράν εξαιτίας των πεποιθήσεων του. Τόνισε ότι εδώ και 43 χρόνια, από την μέρα που το ισλαμικό κράτος κυβερνά στο Ιράν, οι Ιρανοί πολεμάνε χωρίς ωστόσο να ακούγεται η φωνή τους, καθώς τους την πνίγουν. Πρόσθεσε ότι εδώ και 43 χρόνια τους απειλούν, τους εξορίζουν ενώ δεν επιτρέπουν την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Επεσήμανε ότι αυτή η εξέγερση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιράν δεν αφορά μόνο τις γυναίκες και το hijab, αλλά ολόκληρο το λαό του Ιράν ο οποίος είναι, όπως τόνισε, ενωμένος και απαιτεί ίσα δικαιώματα για όλους. Σημείωσε ότι η οργή είναι το μεγαλύτερο όπλο του λαού, λέγοντας ότι δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν.

Η Μάνια χαρακτήρισε έγκλημα τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί που πέθανε μετά την σύλληψη της αστυνομίας αρχών, εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη Δύναμη λαμβάνει οδηγίες από το ισλαμικό κράτος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.