Μας αφήνουν κληρονομιά φτώχεια και δυστυχία και λένε ότι ζούμε πλουσιοπάροχα!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρουσιάζει το έργο της δεκαετούς διακυβέρνησης του στον πυλώνα «Ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμός του κράτους».

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προχώρησε σε διάσκεψη απολογισμού της δεκαετούς διακυβέρνησής του και μας είπε ότι αφήνει κληροδοτήματα… Να μας λείπουν τα κληροδοτήματα Αναστασιάδη και του συστήνουμε να τα πάρει μαζί του, γιατί θα τα χρειαστεί τώρα που θα γράψει τα απομνημονεύματά του: Σήψη και διαφθορά, «χρυσά» διαβατήρια και παράνομες παρακολουθήσεις. Ρουσφέτι και αναξιοκρατία με διορισμούς των «άριστων των αρίστων». Καταρράκωση θεσμών και αξιών και υπόσκαψη του ρόλου των ανεξάρτητων θεσμών και αξιωματούχων του κράτους -υπεράσπιση διεφθαρμένων ατόμων ενώπιον των δικαστηρίων, ένορκη μαρτυρία υπεράσπισης του Προέδρου στην ποινική υπόθεση Ρίκκος Ερωτοκρίτου. Ξεπούλημα του εθνικού πλούτου με τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών και σκανδαλώδης κατάρρευση του Συνεργατικού Κινήματος. Απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με ιδιωτικά συμβόλαια και υπόσκαψη του θεσμού της συλλογικής σύμβασης. Εξυπηρέτηση του τραπεζικού κεφαλαίου με γυρισμένη την πλάτη στους δανειολήπτες. Συντάξεις πείνας και μισθοί νεοεισερχόμενων των 900 και 1.000 ευρώ. Απουσία στεγαστικών προγραμμάτων και άπιαστο όνειρο η ιδιόκτητη στέγη για χιλιάδες νέα νοικοκυριά. Απρόσιτα ενοίκια για χιλιάδες φοιτητές και νέα ζευγάρια. Αυξημένοι φόροι σε ηλεκτρισμό και καύσιμα, με τα ταμεία του κράτους να γεμίζουν και την ίδια ώρα να αδειάζουν οι τσέπες των καταναλωτών. Διευρύνεται όλο και περισσότερο το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, με τη μεσαία τάξη να αφανίζεται! Η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, με τις τιμές των βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης να αυξάνονται και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας να μένουν ατιμώρητα.

Αυτή είναι η βαριά κληρονομιά που μας αφήνει ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και η δεκάχρονη διακυβέρνησή του την οποία υπηρέτησαν πιστά και οι δύο συναγερμικοί υποψήφιοι για τις Προεδρικές, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης. Μας αφήνουν κληρονομιά φτώχεια και δυστυχία και εκείνοι μας λένε ότι ζούμε πλουσιοπάροχα. Αυτή η ζοφερή εικόνα είναι η καθημερινή μας πραγματικότητα και δεν μπορεί να ωραιοποιηθεί όση προσπάθεια και αν κάνουν οι κ.κ. Αναστασιάδης – Αβέρωφ – Χριστοδουλίδης, οι οποίοι προσπαθούν να μας πουν ότι ζούμε σε έναν παραδεισένιο κόσμο! Ευτυχώς, φεύγουν και είναι δική μας ευθύνη με τη δική μας ψήφο να εργαστούμε και να φέρουμε την προοδευτική αλλαγή για μια νέα διακυβέρνηση υπό τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, γυρίζοντας μια και καλά σελίδα…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.