Μας δουλεύουν κανονικά και με το νόμοΤου Γιώργου Χατζαντώνη

Κάποιοι μας έχουν πιάσει στο δούλεμα για το θέμα της εφαρμογής της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της βίας στους αθλητικούς χώρους. 


Ομιλώ για όλους τους εμπλεκόμενους: Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων, τον ΚΟΑ, την ΚΟΠ και την Αστυνομία. Οι εν λόγω φορείς παρακάθισαν προχθές σε σύσκεψη κατά την οποία τέθηκε επί τάπητος η κατάσταση όλων των γηπέδων. Όπως έγινε γνωστό, η αρμόδια Αρχή εξέδωσε μέχρι στιγμής άδεια μόνο για το ΓΣΠ και την «ΑΕΚ Αρένα».

Από κει και πέρα το… χάος. Όλα τα υπόλοιπα γήπεδα παρουσιάζουν ελλείψεις που δημιουργούν πρόβλημα στην εφαρμογή της νομοθεσίας, με πιο σοβαρό τα πεπαλαιωμένα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Η αλήθεια είναι ότι άπαντες φρόντισαν να καλύψουν τα… νώτα τους, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι οι ελλείψεις που παρατηρούνται δεν είναι τόσο σοβαρές που να αποτρέπουν την αδειοδότηση κάποιου σταδίου.

Το τραγελαφικό σε αυτή την ιστορία είναι ότι η κατάσταση των γηπέδων στην Κύπρο δεν είναι… φρέσκο φρούτο. Την ίδια εικόνα είχαν και πριν ένα χρόνο, όμως αδειοδοτήθηκαν όμορφα κι ωραία, κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος. Ωστόσο, είναι αστείο να ισχύει μια νομοθεσία η οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω ελλείψεων βασικών εγκαταστάσεων που πρέπει να διαθέτουν τα γήπεδα γι’ αυτόν το σκοπό.

Αντί οι άριστοι των αρίστων να διασφαλίσουν όλα τα εχέγγυα για την εφαρμογή μιας νομοθεσίας που πέρασαν με το έτσι θέλω, περιορίστηκαν στην ικανοποίηση κάποιων προσωπικών φιλοδοξιών και έχουμε ένα νόμο απλώς για να το λέμε.

Είπαμε, μας δουλεύουν κανονικά και με το νόμο!