Μας καταψήφισαν τα “αδελφά κόμματα” του ΔΗΣΥ στην Πορτογαλία

 

Με πρωτοβουλία του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας ενέκρινε πριν μερικές μέρες Ψήφισμα αλληλεγγύης προς την Κύπρο με την ευκαιρία των 60χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Βουλή της Πορτογαλίας εγκρίνοντας το κείμενο που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΚΚ, καταδίκασε την κατοχή και τον εποικισμό της Τουρκίας στην Κύπρο, τις παράνομες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις απειλές της Τουρκίας σε σχέση με το Βαρώσι. Εξέφρασε επίσης την στήριξη της στην επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό, για αποκατάσταση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ενότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη μετεξέλιξη της σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Το ενδιαφέρον είναι, όπως πληροφορούμαστε, ότι στην ξεχωριστή ψηφοφορία για την παράγραφο που καλεί σε «τερματισμό της κατοχής, της διαίρεσης και του εποικισμού μέρους της Κύπρου από την Τουρκία» καταψήφισαν τα δύο δεξιά κόμματα της χώρας (το PSD και το CDS-PP) που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μαζί με το ΔΗΣΥ. Διερωτάται κανείς αν έχουν κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα τελικά όλα τα διθυραμβικά που ακούμε από το ΔΗΣΥ ανά τακτά διαστήματα για την στήριξη της ευρωδεξιάς στον αγώνα της Κύπρου, όταν για πολλοστή φορά κόμματα της δεξιάς στην Ευρώπη δεν θέλουν ούτε 3 λέξεις να ψηφίσουν σε ένα μη δεσμευτικό κείμενο.

Πόσο δε μάλλον, αν θυμηθούμε ότι το άλλο αδελφό κόμμα του ΔΗΣΥ, οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας, είναι αυτοί που πουλούν όπλα και πολεμικά υποβρύχια στον Ερντογάν.

Εξ ευωνύμων

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.