Μας πήρε για κορόιδα ο Αβέρωφ… νομίζει!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία και χρειάζεται τη στήριξη του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος ακόμη προβληματίζεται κατά πόσο θα στηρίζει ή όχι υποψηφιότητα Αβέρωφ ή Νίκου Χριστοδουλίδη.

Είναι κατανοητό ο κ. Αβέρωφ να εκφράζει πλήρη στήριξη στους προεδρικούς χειρισμούς, αναμένοντας ότι ο κ. Αναστασιάδης θα τον κηρύξει ως διάδοχό του! Δεν δεχόμαστε, όμως, εμπαιγμό και κοροϊδία από τον κ. Αβέρωφ, ο οποίος ως χαμαιλέοντας -ντύνεται βοσκός, παττιχάρης, λαστιχάρης, ανεβαίνει σε τρακτέρ, σε κερασιές, κυκλοφορά σε εργοτάξια κ.λπ.- αποπειράται να μας «δουλεύει» μέρα μεσημέρι. Είναι καλό και το επικοινωνιακό σόου, αλλά όχι κι έτσι… Είναι υποτίμηση της νοημοσύνης μας να ακούμε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ να εκθειάζει το Πλαίσιο Γκουρέτες και να λέει ότι αυτό είναι μεγάλη επιτυχία του Προέδρου Αναστασιάδη: «Στο Κρανς Μοντανά υπήρξε μια μεγάλη επιτυχία του Νίκου Αναστασιάδη. Το ότι για πρώτη φορά από τα πιο επίσημα χείλη του Γ.Γ. του ΟΗΕ τέθηκε ένα σωστό πλαίσιο, το πλαίσιο Γκουτέρες, που μιλούσε για ένα κανονικό κράτος χωρίς ξένους εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα. Αυτό πρέπει να το κρατήσουμε γιατί είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κυπριακού προβλήματος που τέθηκε από Γενικό Γραμματέα με τέτοιο ξεκάθαρο τρόπο το θέμα της ασφάλειας». Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Αβέρωφ έχει ανάγκη να απευθυνθεί στο λεγόμενο Κληριδικό ακροατήριο, αλλά υποτιμά κατάφωρα τη νοημοσύνη μας… Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όχι μόνο δεν αποδέχθηκε και δεν αξιοποίησε το πλαίσιο Γκουτέρες στο Κρανς Μοντανά, αλλά το αμφισβητούσε ακόμη και μετά το ναυάγιο των συνομιλιών. Υπενθυμίζουμε στον κ. Αβέρωφ ότι τον Απρίλιο του 2018 ο τέως Τουρκοκύπριος ηγέτης Μ. Ακιντζί είχε προτείνει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να υπογράψουν το Πλαίσιο Γκουτέρες για να καταστεί στρατηγική συμφωνία λύσης του Κυπριακού, αλλά ο κ. Αναστασιάδης το απέρριψε. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τού κ. Αβέρωφ, ο κ. Αναστασιάδης δεν αντιλήφθηκε ότι το Πλαίσιο Γκουτέρες είναι δική του μεγάλη επιτυχία και την πέταξε στον κάλαθο!

Συνεπώς, το Πλαίσιο Γκουτέρες μπορεί σήμερα να είναι χρήσιμο για την προεκλογική εκστρατεία του Αβέρωφ, αλλά είναι ιστορικό και καταγραμμένο γεγονός ότι ο Αναστασιάδης εγκατέλειψε το Πλαίσιο και αναζήτησε άλλες μορφές λύσης, όπως δυο κράτη, αποκεντρωμένη και χαλαρή ομοσπονδία κ.λπ. Πάντως με τη φόρα που πήρατε, με μεγάλη επιτυχία αποκαλύπτεστε πόσο επικίνδυνοι είστε… για τον τόπο και το λαό μας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.