Την απόφαση να ματαιωθούν οι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι διοργανώσεις των μικρών εθνικών ομάδων πήρε η FIBA στην τηλεδιάσκεψή της. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πανδημία του κορονοϊού και η απόφαση αφορά και στις 16 διοργανώσεις που επρόκειτο να γίνουν, ανάμεσά τους και το Ευρωπαϊκό Νεανίδων που θα διεξαγόταν 4-12 Ιουλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι διοργανώτριες πόλεις/χώρες έχουν προτεραιότητα για να φιλοξενήσουν τις ίδιες διοργανώσεις το 2021, εφόσον το επιθυμούν.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως δεν θα υπάρξουν άνοδοι ή υποβιβασμοί στις κατηγορίες των «μικρών» εθνικών ομάδων, ενώ οι προκρίσεις στα Παγκόσμια U19 Ανδρών και Γυναικών θα γίνουν μέσω της κατάταξης στις μικρές εθνικές ομάδες. 


Όσο για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της FIBA (Ευρωλίγκα Γυναικών, Γιούροκαπ Γυναικών και FIBA Γιούροπ Καπ), έχει προταθεί να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ και να ολοκληρωθούν πριν την εκκίνηση της νέας σεζόν.

Αύριο θα αποφασιστεί η τύχη για τα Ευρωμπάσκετ Ανδρών και Γυναικών του 2021, με πιθανότερο σενάριο την μετάθεσή τους για το 2022, ως απόρροια της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021.