Μαθητές έπαιξαν μπάσκετ σε τροχοκαθίσματα για να μπουν στη θέση των ατόμων με αναπηρίες

Στη θέση των ατόμων με αναπηρίες βρέθηκαν μαθητές και μαθήτριες του Κ’ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, Αγίου Παντελεήμονα, καθώς τις τελευταίες μέρες συμμετέχουν σε σειρά δράσεων, με αποκορύφωμα τη σημερινή συμμετοχή τους σε αγώνα καλαθόσφαιρας με αμαξίδια.

Οι δράσεις, που οργανώνονται ανά διαστήματα σε διάφορα σχολεία της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπήρων, στις 3 Δεκεμβρίου, στοχεύουν αφενός να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν τα παιδιά και αφετέρου, να τους δώσουν την ευκαιρία να βιώσουν τα ίδια τι σημαίνει να είσαι άτομο με αναπηρία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η δασκάλα του σχολείου και μέλος της Παγκύπριας Οργάνωσης Ατόμων με Αναπηρία, Χριστιάνα Γρηγορίου.

«Τα παιδιά κλήθηκαν να νιώσουν πως είναι να είσαι τυφλός, αφού με δεμένα μάτια ακολουθούσαν οδηγίες, κλήθηκαν να νιώσουν πως είναι να μην έχεις κάποια δάχτυλα και να πρέπει να γράψουν, παρακολούθησαν εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας και έμαθαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη νοηματική», συμπλήρωσε.

Τα Αμέα, υπέδειξε η κ. Γρηγορίου, πρέπει να χαίρουν αποδοχής, συμπερίληψης στην κοινωνία και σεβασμού και αυτό είναι που προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους και στις νέες μας.

Σήμερα, οι μαθητές και μαθήτριες του Κ’ Δημοτικού σχολείου Λεμεσού συμμετείχαν σε αγώνα καλαθόσφαιρας με αμαξίδια, μαζί με αθλητές των ομάδων του Απόλλωνα και του Ήφαιστου, όπου έζησαν την εμπειρία ενός ΑμεΑ σε τροχοκάθισμα.

Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε το μέλλον του τόπου μας, που είναι τα παιδιά μας, δήλωσε εξάλλου στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ομάδας του Ήφαιστου, Μιχάλης Παυλίδης, προσθέτοντας ότι οι δράσεις αυτές ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια και θα συνεχιστούν.

«Τα παιδιά δοκιμάζουν το άθλημα της καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα και απαντούμε σε ερωτήσεις τους για γενικότερα θέματα αναπηρίας», ανέφερε και κάλεσε και άλλα σχολεία να εμπλακούν ενεργότερα σε τέτοιας μορφής δράσεις.

Υπέδειξε, τέλος, ότι στο άθλημα της καλαθόσφαιρας σε αμαξίδια, μπορούν να συμμετάσχουν οποιαδήποτε άτομα έχουν κάποια μορφής αναπηρίας και όχι μόνο ΑμεΑ σε τροχοκαθίσμα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.