Μαθητές πήγαν στα σχολεία για test to stay αλλά τα συνεργεία ήταν… απών – Πώς απαντά το υπουργείο

Ήταν όλοι επαφές και κρούσματα απαντά το Υπουργείο για το πρωινό μπάχαλο

Εκτεθειμένο βρίσκεται για άλλη μία φορά το Υπουργείο Υγείας αφού από το πρωί παρατηρείται χάος σε διάφορα σχολεία όπου μαθητές πήγαν στα σχολεία τους να κάνουν εξέταση στο πλαίσιο του μέτρου test to stay, ωστόσο τα συνεργεία δεν ήρθαν ποτέ.

Τα περιστατικά παρατηρούνται σε σχολεία όλης της Κύπρου με μαθητές και γονείς να περιμένουν για ώρα να φανούν τα συνεργεία χωρίς ωστόσο αυτό να γίνεται. Αποτέλεσμα ήταν οι μαθητές και οι γονείς τους να φεύγουν και να πηγαίνουν από σχολείο σε σχολείο προκειμένου να βρουν συνεργείο εξέτασης.

Πολλοί γονείς μη έχοντας άλλο χρόνο να χάσουν από τις δουλειές τους κατέληξαν να πάρουν τα παιδιά στα σπίτια με αρκετούς από αυτούς να αναγκάζονται να μείνουν σπίτι με τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φαινόμενο τα συνεργεία να μην παρουσιάζονται στα σημεία δεν είναι μόνο σημερινό αφού παρατηρήθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα προκαλώντας τον εκνευρισμό των γονέων που αναγκάζονται να πηγαίνουν από σχολείο σε σχολείο σε ώρα αιχμής αναζητώντας συνεργεία.

Ήταν όλοι…επαφές και κρούσματα!

Με ανακοίνωση του λίγο πριν το μεσημέρι, το υπουργείο τοποθετήθηκε επ΄ αυτού αναφέροντας πως το πρωινό μπάχαλο στα σχολεία «οφείλεται σε εντοπισμό κρουσμάτων και στενών επαφών σε λειτουργούς που στελεχώνουν τις δειγματοληπτικές μονάδες».

To Υπουργείο Υγείας προέβη άμεσα σε διοχέτευση των μαθητών σε γειτονικά σχολεία και σε αποστολή εφεδρικών μονάδων στα σημεία που επηρεάστηκαν, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το Υπουργείο απολογείται για την ταλαιπωρία που υπέστησαν γονείς και μαθητές ως αποτέλεσμα των συγκυριών αυτών, ενώ εντατικοποιούνται οι συντονιστικές ενέργειες για την περαιτέρω αύξηση δειγματοληπτικών σημείων στις σχολικές μονάδες».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.