Μαθητές στην Κερύνεια διαμαρτυρήθηκαν για τις επιπτώσεις θεομηνιώνΜετά την χθεσινή νεροποντή και τις επιπτώσεις σε υποστατικά, κέντρα και δρόμους στο κέντρο της Κερύνειας, δεκάδες μαθητές δύο λυκείων, βγήκαν σήμερα στους δρόμους της κατεχόμενης πόλης διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση, την κλιματική αλλαγή ζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες, οι μαθητές φώναζαν συνθήματα όπως «εκπαίδευση δεν γίνεται μόνο στην τάξη», ενώ μαζί τους ήταν οι καθηγητές τους. Μόλις δε έφτασαν στο κέντρο της Κερύνειας προς το λιμανάκι, αναφέρεται ότι μαζί τους, πορεύθηκαν και καταστηματάρχες κι άλλοι πληγέντες από την χθεσινή καταιγίδα.

Η Χαβαντίς γράφει σήμερα ότι ολόκληρο το κέντρο της Κερύνειας πνίγηκε χθες στα νερά και πως πεζοί αλλά και οδηγοί έζησαν δύσκολες στιγμές. Καταστήματα υπέστησαν πολλές ζημιές από την πλημμύρα. Η εφημερίδα επισημαίνει μαζί με την έλλειψη υποδομής στην Κερύνεια, αναλογικά με τον πληθυσμό και την ανάπτυξη, το γεγονός ότι τα πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης κατακλύζονται είτε από προϊόντα προς πώληση από τα παρακείμενα καταστήματα, είτε από διαφημιστικές πινακίδες.

Όλα αυτά, σημειώνεται, παρασύρθηκαν χθες από τα νερά. Ευθύνες για την κατάσταση αυτή αλλά και για τις ζημιές από την καταιγίδα επιδέχεται ο «δήμος» Κερύνειας που απαντά ότι δεν μπορεί να τοποθετήσει έναν αστυφύλακα έξω από κάθε μαγαζί.

Θεατές στο ίδιο έργο γράφει η Γενί Ντουζέν σημειώνοντας ότι σχεδόν κάθε φορά που η βροχή είναι έντονη, το κέντρο της Κερύνειας πλημμυρίζει.