Μαθητές της Πάφου ζωγραφίζουν και απλώνουν λευκές φανέλες για καλό σκοπό

Τα Σχολεία της Πάφου, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, ξεκίνησαν σε εθελοντική βάση, εδώ και μια εβδομάδα, τη δράση “Απλώνω Ευτυχία “στο πλαίσιο της οποίας σχεδιάζουν και ζωγραφίζουν διάφορα συνθήματα για το τι είναι ευτυχία κατά τους ίδιους, πάνω σε άσπρες φανέλες.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρης Μικελλίδης σημείωσε πως τα παιδιά  συμμετέχουν στη δράση εθελοντικά και επιχορηγούμενα από τους γονείς τους. Μέσα σ΄ αυτά τα πλαίσια αναλαμβάνουν, όπως είπε, να κάνουν κάποια εργασία στο σπίτι, ως αποτέλεσμα της δράσης αυτής.

Πρόσθεσε πως τα χρήματα που λαμβάνουν από την επιχορήγηση αυτή, τα φέρνουν στο σχολείο και τα παραδίδουν για τον Σύνδεσμο “ Ένα όνειρο μια ευχή” που πραγματοποιεί τα όνειρα πολλών παιδιών, τα οποία έχουν προσβληθεί από καρκίνο.

Ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως είναι μια πολύ όμορφη εκδήλωση, αλλά και ένας τρόπος προκειμένου να δείξουν τον ανθρωπισμό τους και τον εθελοντισμό τους, αλλά και την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο, να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση αλλά και όλα εκείνα τα συναισθήματα, τα οποία πρέπει να δημιουργήσει μια τέτοια δράση.

Είπε ακόμη πως στις 23 Οκτωβρίου, το επόμενο Σάββατο, από τις 10:30  μέχρι τις 18:30, αυτές οι φανελίτσες των μαθητών που απλώνονται στο κάθε σχολείο θα συγκεντρωθούν και θα απλωθούν όλες στον πεζόδρομο στην Μακαρίου όπου θα γίνουν και διάφορες εκδηλώσεις, ενώ θα έχουν και την ευκαιρία να επισκεφτούν τον χώρο, να περπατήσουν, να αγοράσουν πράγματα από τα περίπτερα οι γονείς με τα παιδιά τους.

Ο κ. Μικελλίδης σημείωσε πως η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομου Προδρόμου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου.

Στο μεταξύ, αρχή έγινε σήμερα στο Α΄Δημοτικό Σχολείο Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου- Νεοφύτειο, Μάριο Δημοσθένους. Ο κ. Δημοσθένους σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή των Σχολείων της Πάφου προς ενίσχυση της προσπάθειας του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις, “Ένα όνειρο μια ευχή”.

Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου συνέχισε, στηρίζει την προσπάθεια και για αυτό μαθητές και γονείς είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, συμπλήρωσε. Επεσήμανε τέλος πως η έναρξη της δράσης θα γίνει με άφιξη μοτοσικλετιστών από Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.