Μαθητικό Στέκι στο ΠΦΝΦ της ΕΔΟΝ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις 6, 7 και 8 Ιουλίου, η καρδιά της κυπριακής νεολαίας θα κτυπά στο 29ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαία και Φοιτητών της ΕΔΟΝ.

Οι μαθητές, ίσως το πιο ζωντανό κομμάτι της κυπριακής κοινωνίας, δε θα μπορούσαν να μην έχουν το δικό τους στέκι στο Φεστιβάλ. Το Μαθητικό Στέκι, θα αναδείξει στους επισκέπτες διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους μαθητές, μέσα από δραστηριότητες και συζητήσεις που θα διοργανώσει. Παράλληλα, θα αποδείξει περίτρανα ότι η ΠΕΟΜ αποτελεί τον πιο σταθερό συμπαραστάτη στον αγώνα που καταβάλλουν καθημερινά οι μαθητές, για επίλυση των μεγάλων αλλά και μικρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής Μαθητικού Στεκιού «η χρονιά που πέρασε, αποτέλεσε μια πολύ δύσκολη χρονιά για το μαθητικό κίνημα. Οι προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για δημιουργία ενός απαρχαιωμένου και συντηρητικού σχολείου, οι περικοπές από την παιδεία, και η αδρανής στάση της διορισμένης «ηγεσίας» της ΠΣΕΜ κατά την προηγούμενη χρονιά, αποτέλεσαν σημαντικό πισωγύρισμα για τα κεκτημένα των μαθητών. Το Μαθητικό Στέκι, θα προσπαθήσει να αναδείξει τα ζητήματα αυτά, προβάλλοντας παράλληλα τις αντιπροτάσεις και θέσεις της ΠΕΟΜ, για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο».

Παράλληλα, προστίθεται, οι επισκέπτες του Μαθητικού Στεκιού θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, παίζοντας ποδοσφαιράκι και διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό γνώσεων που θα διεξαχθεί.

Η ΠΕΟΜ, επισημαίνεται «κόντρα στην προσπάθεια που γίνεται για μετατροπή των μαθητών σε άβουλα και υποταγμένα όντα χωρίς κριτική σκέψη, θεωρεί ότι οι μαθητές έχουν θέση και άποψη. Πιστή στα όσα προστάζει η 60χρονη ιστορία της, μέσα από το Μαθητικό Στέκι θα αποδείξει για ακόμα μια φορά ότι το μαθητικό κίνημα ξέρει να υπερασπίζεται, να διεκδικεί, και να κερδίζει τα δικαιώματά του».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.