Μαθητικός διαγωνισμός για Κλιματική Αλλαγή  

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το Terra Cypria και το Λύκειο Αγίου Ιωάννη, στα πλαίσια της περαιτέρω προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης, διοργανώνει Διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Κλιματική Αλλαγή – Κτίζουμε τη Λεμεσό του 2030» για μαθητές και μαθήτριες λυκείων -δημοσίων και ιδιωτικών- και των Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης εντός των δημοτικών ορίων του δήμου. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στις δράσεις που έχει αναλάβει ο δήμος στα πλαίσια της συμμετοχής του στις 112 ευρωπαϊκές και άλλες πόλεις που έχει επιλέξει η Ευρωπαϊκή Ένωση που θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Αποστολή EU Mission Cities, με στόχο να γίνουν κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030. Μέσα από το διαγωνισμό, η κάθε ομάδα που θα συμμετάσχει πρέπει να ετοιμάσει και να παραδώσει ένα βίντεο διάρκειας 30 – 60 δευτερολέπτων με θέμα τις απειλές που προκύπτουν λόγω της κλιματικής αλλαγής και την επαγρύπνηση των πολιτών.

Τα τρία πιο δημοφιλή βίντεο, αυτά δηλαδή που θα λάβουν τα περισσότερα «likes» στο YouTube (Κανάλι: Mission Limassol 2030) μέχρι τις  6 Ιουνίου, θα εξεταστούν από εσωτερική κριτική επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει για τη νικητήρια ομάδα λαμβάνοντας υπόψη την καινοτομία, τη σαφήνεια και την πρωτοτυπία του βίντεο. Η ανάρτηση των βίντεο καθώς και η έναρξη της ψηφοφορίας θα γίνει στις 7 Μαΐου στο περίπτερο που θα στηθεί για την Ευρωπαϊκή Αποστολή EU Mission Cities στο μόλο της Λεμεσού.

Οι νικητήριες ομάδες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεμεσού στις 16 Ιουνίου. Θα δοθεί χρηματικό έπαθλο στα πρώτα τρία νικητήρια βίντεο τα οποία θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του δήμου.

Χρήστος Χαραλάμπους

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy