Μαθητικός επιστημονικός διαγωνισμός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Μαθητικό επιστημονικό διαγωνισμό διοργανώνει το Εργαστήριο Software Engineering and Internet Technologies Laboratory (SEIT, http://www.cs.ucy.ac.cy/seit) του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου ως ένας από τους εταίρους στο Ερευνητικό Πρόγραμμα «SCIChallenge», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Προγράμματος HORIZON 2020.

Ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει ότι “το εργαστήριο προσκαλεί τους μαθητές όλων των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της Κύπρου να συμμετέχουν στο διαδικτυακό διαγωνισμό του SciChallenge, ο οποίος απευθύνεται σε νεαρά άτομα, ηλικίας 10 – 20 ετών, τα οποία έχουν κλίση στις Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά”.

Προσθέτει ότι “ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός για υποβολές εργασιών από μαθητές/νέους 10-20 ετών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 30ης Απριλίου 2017”.

Οι πρώτοι 12 διαγωνιζόμενοι θα λάβουν πρόσκληση στην τελετή απονομής βραβείων που θα διεξαχθεί στην Βιέννη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “η αξιολόγηση των εργασιών θα γίνει μέσα από ένα συνδυασμό αξιολόγησης μέσω κοινωνικών δικτύων και της βαθμολογίας από μια κριτική επιτροπή”.

Το πρόγραμμα SciChallenge είναι ένα καινοτόμο έργο που επιδιώκει να τονώσει το ενδιαφέρον των νέων και να προάγει την εκπαίδευση στους τομείς της Επιστήμης (Science), της Τεχνολογίας (Technology), της Μηχανικής (Engineering) και των Μαθηματικών (Mathematics) – STEM, καθώς επίσης και να παρέχει ευκαιρίες σταδιοδρομίας στους τομείς αυτούς.

Το SciChallenge υλοποιεί ένα ψηφιακό διαγωνισμό, όπου οι νέοι και νέες μεταξύ 10 και 20 ετών αναπτύσσουν τα δικά τους έργα, ιδέες και οράματα σε ένα συγκεκριμένο τομέα STEM.

Προκειμένου να υποστηριχθεί ο διαγωνισμός, οι εταίροι έχουν επίσης υλοποιήσει κάποια «Κανάλια Συμμετοχής» στην πλατφόρμα του διαγωνισμού. Αυτά περιλαμβάνουν προφίλ εταιρειών έρευνας καθώς και άλλων οργανισμών, για τα οποία έχουν ήδη συλλεχθεί σχεδόν 100 συμμετοχές.

Η πλατφόρμα θα προσφέρει επίσης έναν κατάλογο με διαθέσιμες θέσεις πρακτικής άσκησης, επιστημονικές εκδηλώσεις και άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις (http://www.scichallenge.eu/engagement/).

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των μαθητών, έχουν δημιουργηθεί διάφορες Θεματικές Ενότητες, για παράδειγμα της Ρομποτικής, του Διαδικτύου, της Βαρύτητας, της Ηλιακή Ενέργειας και άλλων 46 θεμάτων. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού: http://www.scichallenge.eu/topics/.

Επίσης, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://project.scichallenge.eu.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.