Γονείς μαθήτριας Α Λυκείου καταγγέλλουν παράλογα και ανώφελα επικίνδυνα θέματα στο σχολείο με αφορμή αφού εξ αιτίας του μαθήματος των θρησκευτικών η μαθήτρια παρουσίασε αλλαγή στην συμπεριφορά της λόγω του ότι  «προσπαθεί με προσευχή και νηστεία να μην αφήσει τον Σατανά να την ενοχλήσει».

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα ο Φιλελεύθερος, μεταξύ άλλων, οι γονείς οι οποίοι καταγγέλλουν «ποδοπάτηση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών», αναφέρουν:

«Από τις αρχές Δεκεμβρίου η κόρη μας, μαθήτρια Α’ Λυκείου, άρχισε να εμφανίζει νευρικότητα, να μην κοιμάται κανονικά και να μην τρέφεται όπως ένα παιδί της ηλικίας της. Στο αρχικό στάδιο του προβλήματος αρνιόταν πεισματικά να μιλήσει μαζί μας, κλεινόταν στο δωμάτιό της, έπαψε να συσχετίζεται με φίλες και φίλους της και άφηνε τα μαθήματά της στο περιθώριο, πράγμα εντελώς ασυνήθιστο και πρωτοφανές.

Στη συνέχεια, οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, εκμυστηρεύτηκε στον πατέρα της πως πιστεύει στον σατανά και πως προσπαθεί με την προσευχή και τη νηστεία να μην τον αφήσει να την ενοχλήσει! Όταν τη ρώτησε από πού τα έμαθε αυτά, έκπληκτος την άκουσε να του απαντά «από την καθηγήτρια των Θρησκευτικών που μας έκανε μαθήματα για τον σατανά».

«Έργο του διαβόλου να μας παγιδέψει στην αμαρτία»

Στο βιβλίο λέγεται μεταξύ άλλων πως «εκτός από τους φωτεινούς αγγέλους υπάρχουν και οι σκοτεινοί, τα πονηρά πνεύματα. Αρχηγός τους είναι ο σατανάς. Ο σατανάς όπως λέει η Αγία Γραφή είναι από την αρχή ανθρωποκτόνος. Έργο του διαβόλου είναι να μας παγιδέψει στην αμαρτία. Τον διάβολο τον πολεμούμε νικηφόρα όχι όταν τον αγνοούμε αλλά όταν ξέρουμε τα τεχνάσματά του…».

 

Ζητούν παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού 

Οι γονείς σημειώνουν πως χρειάστηκε να απευθυνθούν σε ψυχολόγο καθώς η κόρη τους παρουσιάζει ανεξέλεγκτες και πολυδιάστατες φοβίες. Παράλληλα, επιρρίπτουν ευθύνες σε καθηγητές, επιθεωρητές και διευθυντές του υπουργείου Παιδείας που αποφάσισαν «να διδάσκονται αυτά τα θέματα που αφορούν δαίμονες και σατανάδες», ζητώντας και την παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού «για τερματισμό της τερατώδους ποδοπάτησης της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών μας».