Μια μαθήτρια απευθύνεται στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας μας παραθέτοντας την άποψη της για τις εξετάσεις τετραμήνων και την πίεση αλλά και το άγχος που αναγκάζονται οι μαθητές να υποστούν από το νέο σύστημα.

Αυτούσια η επιστολή της:

Με αφορμή μια ανάρτηση (τύπου δημοψηφίσματος) που έγινε περίπου πριν μια βδομάδα από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων ΔΑΣ, ακόμα και τώρα, λίγες ώρες πριν την πρώτη εξέταση μου για αυτό το τετράμηνο, θα ήθελα για ακόμη μια φορά να προσπαθήσω να εκφράσω την αγανάκτηση μου για αυτό το απάνθρωπο σύστημα που αποφάσισαν να μας εφαρμόσουν με τον πιο άσχημο τρόπο.Εφόσον πια δεν ασχολούμαστε με τίποτα άλλο από το να διαβάζομε/παπαγαλίζουμε ώστε να προλάβουμε την διδακτέα ύλη που δεν προλαβαίνουν να καλύψουν ούτε οι εκπαιδευτικοι μας!


Τα παράπονα που έθεσα στα σχόλια πάνω στην ανάρτηση της ΔΑΣ ήταν τα εξής:

> Όπως διάβασα σήμερα σε ένα άρθρο, μια μικρή παράγραφο από μια συμμαθήτρια μας παρουσιάζοντας αυτό το βίαιο σχολικό σύστημα το πως επεμβαίνει μέσα στην ζωή μας, στερώντας μας τις ωραιότερες στιγμές από την οικογένεια μας, τους φίλους ,τις αγαπημένες μας απασχολήσεις κ.α. πολλά.

Θα έρθω να συμφωνήσω λοιπον, ότι δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε τα παιδιά της πρώτης λυκείου φέτος! Ως σκληρή και απόλυτη εξεταστική διαδικασία στην πιο τρυφερή και ευάλωτη εφηβική ηλικία! Και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να φανταστείτε και ένα παιδάκι πρώτης γυμνάσιου που μόλις έχει κάνει την μετάβαση του από το δημοτικό! Πώς θα του φαίνεται- που τα επόμενα 6 χρονιά της βασικής του εκπαίδευσης αντί να έχει να θυμάται φιλίες ,γέλια, σαχλές ατάκες και ένα σωρό ωραίες αναμνήσεις που κάθε παιδί αξίζει να αποκομίζει σε ένα ευτυχές εκπαιδευτικό περιβάλλον, διότι ΝΑΙ! Είμαστε ακόμα παιδιά! το μόνο που θα του μείνει είναι το πως πέρασε αυτά τα 6 χρονιά μεσα σε ένα εξεταστικό κέντρο! Αυτό θέλετε πραγματικά για τα παιδιά σας?! Σας εκλιπαρώ για ακόμα μια φορά να γίνει μια σωστή αξιολόγηση αυτής της άθλιας κατάστασης! Και όπως λοιπόν το ξανά έστειλα έτσι και σήμερα ζητάω για ακόμα μια φορά βοήθεια να ακουστώ! Από όλους τους συμμαθητές μου Παγκύπρια, από όλους τους εκπαιδευτικούς, από όλους τους γονείς , που διαφωνούν με την εντελώς λάθος εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος!

Θεωρώ τον εαυτό μου σε αρκετό υψηλό νοητικό επίπεδο ώστε να με τρομάζει ένα απρόσωπο μη αντικειμενικό τον γνώσεων μου εξεταστικό σύστημα. > λέγανε, δώστε μας την δυνατότητα να μπορέσουμε να δούμε το μέλλον μας έχοντας τον χρόνο να αναπτύξουμε όλες μας τις ικανότητες και να μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε!

Με εκτίμηση η μαθήτρια του Αγίου Νεοφυτου,

Ελλη Παπαπαντελιδη