Ματσάκης για εμβολιασμούς: «Ανοησίες οι παρεμβάσεις του Μόρφου» – Τι ανέφερε για νεκροτομές και αιφνίδιους θάνατους

Φιλοξενούμενος στην τηλεόραση του Alpha, ήταν ο ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, τις αναφορές του Μητροπολίτη Μόρφου, τις νεκροτομές αλλά και τους αιφνίδιους θάνατους.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο κ. Ματσάκης ανέφερε ότι «το θέμα είναι να πείσουμε τον κόσμο να κάνει κάτι, όχι να τον υποχρεώνουμε. Η πολιτική της κυβέρνησης μέχρι στιγμής ήταν η υποχρέωση. Είναι με την πειθώ που θα κάνουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι αρνητές τον είχαν κάνει «σημαία», ο κ. Ματσάκης διερωτήθηκε γιατί δεν τον έχουν σημαία και τώρα που αποφάσισε να εμβολιαστεί.

«Δεν έχω κανένα βάρος ευθύνης για το ότι δεν εμβολιάστηκε κάποιος. Την ευθύνη φέρουν οι αρμόδιοι του κράτους. Αν μιλούσαν με διαφάνεια από την αρχή, ο κόσμος θα είχε εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.

«Ανοησίες οι παραμβάσεις του Μόρφου»

Ερωτηθείς για τις παρεμβάσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, ο κ. Ματσάκης είπε ότι «πρόκειται για αιρέσεις. Εγώ το λέω ανοησία να λες ότι το εμβόλιο έχει μέσα το Σατανά».

«Κάποιοι άνθρωποι έχουν εμμονές. Είναι ψέμα ότι δεν υπάρχει ο κορωνοϊός. Μπορείς να τον δεις με το μικροσκόπιο. Είναι κανείς νοήμων άνθρωπος που μπορεί να λέει ότι δεν υπάρχει πανδημία όταν εκατομμύρια έχουν νοσήσει και πεθάνει;», πρόσθεσε.

«Αστεία πράγματα με τις νεκροτομές»

Σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε όσον αφορά τις νεκροτομές, ο κ. Ματσάκης ανέφερε «είχα ασκήσει κριτική για το ότι δεν γίνονταν νεκροτομές σε καθολικό επίπεδο. Είναι αστεία πράγματα και αυτό ήταν με οδηγίες του Υπουργείο Υγείας. Κάνουμε για τόσες μεταδοτικές ασθένειες, γιατί να μην κάνουμε λόγω του κορωνοϊού;».

«Οι αιφνίδιοι θάνατοι είναι στα ίδια επίπεδα με προηγούμενες χρονιές»

Ερωτηθείς για τους αιφνίδιους θανάτους, ο κ. Ματσάκης σημείωσε ότι τα ¾ των νεκροτομών που γίνονται στην Κύπρο αφορούν αιφνίδιους θάνατους. «Ένα έμφραγμα, ένα ανεύρυσμα, μπορεί να θεωρηθεί αιφνίδιος θάνατος. Αυτά συμβαίνουν και σε πιο νεαρές ηλικίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι «οι πληροφορίες που έχω είναι ότι ο αριθμός των αιφνίδιων θανάτων που σημειώθηκαν φέτος είναι στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες χρονιές».

Τέλος, ο κ. Ματσάκης ανέφερε ότι προβληματίζεται για τους εμβολιασμούς σε παιδιά, ωστόσο όπως είπε, δεν μπορεί να παροτρύνει τους πολίτες για το τι θα πράξουν. Όσον αφορά τον ΟΑΥ και τον ΟΚΥπΥ, ανέφερε ότι είναι ένα «χάλι» και πως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.