Μάτσας: Τίποτε δεν είναι αποδεκτό εάν δεν δημιουργηθούν οι συνθήκες για πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ (ηχητικό)

Ο θεσμός και η φιλοσοφία της ΑΤΑ διασφαλίζεται και φαίνεται ότι κλειδώνει η πρώτη φάση για αύξηση της βελτίωσης του ύψους απόδοσης της, ενώ από εκεί και πέρα παραμένει ο στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος για σταδιακή αποκατάσταση της, επισήμανε ο ΓΓ της ΣΕΚ.

Ο Ανδρέας Μάτσας τόνισε στον Άστρα ότι τίποτε δεν μπορεί να είναι αποδεκτό, εάν δεν δημιουργηθούν οι συνθήκες για πλήρη επαναφορά του θεσμού της ΑΤΑ.

Επισήμανε πως εάν οι πληθωριστικές τάσεις δεν ήταν στο βαθμό που βιώνουμε, η ΑΤΑ δεν θα ήταν τόσο ψηλή. Σημείωσε ότι λόγω του πληθωρισμού, ανάλογη πίεση με τους εργαζόμενους υφίστανται οι επιχειρήσεις, οι οποίες όμως έχουν τη δυνατότητα μετακύλησης του κόστους στους εργαζόμενους.

Ενδεχομένως, πρόσθεσε, να προκύψουν αιτήματα από την εργοδοτική πλευρά για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Μάτσας υπέδειξε ότι είναι η ώρα να εξεταστεί το θέμα της ΑΤΑ συνολικά και ταυτόχρονα σε συνδυασμό με άλλα ζητήματα και στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Ερωτηθείς, ανέφερε ότι διαφάνηκε πρόθεση από τον υπουργό Εργασίας να υπάρξει κατάληξη σύντομα και ότι αναμένεται εντατικοποίηση των συζητήσεων την ερχόμενη βδομάδα.

Τόνισε ότι μαζί με την ΑΤΑ παραμένει ανοικτό το θέμα της στρατηγικής απασχόλησης εργαζομένων από τρίτες χώρες και το οποίο πρέπει να επιλυθεί.

Σημείωσε ότι εάν δούμε μαζική κάθοδο εργαζομένων στην Κύπρο, τότε θα υπάρξει αύξηση της ανεργίας.

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΓΓ ΤΗΣ ΣΕΚ:

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.