Μαυρογιάννης: Ίσως η ευκαιρία από ποτέ για επανένωση της Κύπρου

Σήμερα ίσως να έχουμε την καλύτερη ευκαιρία από ποτέ για επανένωση της Κύπρου γι `αυτό και θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής κοινότητας στις διακοινοτικές διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, Ανδρέας Μαυρογιάννης. Πρόσθεσε ότι “αυτή η ευκαιρία είναι μοναδική και αυτό το παράθυρο ευκαιρίας δεν θα μείνει ανοικτό για πάντα”.

Ο κ. Μαυρογιάννης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη δεύτερη για φέτος συνάντηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, που πραγματοποιήθηκε στο Δικοινοτικό Καφέ του Stelios Philanthropic Foundation, στη Λευκωσία κατά την οποία ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις πρόσφατες εξελίξεις και την τρέχουσα κατάσταση στο κυπριακό πρόβλημα.

Σημείωσε ότι υπάρχει ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο ηγετών, ενώ αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Ακιντζί, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση κατά την οποία διαπιστώθηκαν μια σειρά από δυσκολίες. Είπε επίσης οι δυο ηγέτες επιβεβαίωσαν κατά τη συνάντηση τους το κοινό τους όραμα για ένα κοινό μέλλον.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.