«Μαύρη» Δευτέρα με δύο θανατηφόρα – Η θέση της ΑστυνομίαςΉταν μια μαύρη μέρα χθες, καθώς μέσα σε ενάμιση ώρα προκλήθηκαν δυο θανατηφόρα δυστυχήματα ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο διευθυντής της Τροχαίας Γιαννάκης Γεωργίου, προσθέτοντας ότι ήταν αδικαιολόγητα. 

Για το δυστύχημα με τον οδηγό λεωφορείου κοντά στο Μακάρειο Στάδιο, είπε ότι είναι περισσότερο εργατικό παρά τροχαίο το ατύχημα. Όπως εξήγησε ο άτυχος 51χρονος, κατέβηκε από την πόρτα εξόδου των επιβατών αφήνοντας σε λειτουργία το όχημα και κατευθύνθηκε προς την πόρτα του οδηγού. Πρόσθεσε ότι φαίνεται ο οδηγός να ξέχασε ότι όταν κλείσουν οι πόρτες το συγκεκριμένο λεωφορείο ξεκινά από μόνο του, με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει ενώ βρισκόταν μπροστά στο λεωφορείο. Όπως είπε, ήταν κλάσματα δευτερολέπτου μιας αμέλειας. Ο Γιαννάκης Γεωργίου ανέφερε ακόμα ότι τα συγκεκριμένα λεωφορεία είναι καινούργια και ίσως δεν υπάρχει ακόμη η κατάλληλη εξοικείωση των οδηγών με την τεχνολογία των αυτοκινήτων.

Για το θανατηφόρο στην Παλλουριώτισσα, είπε ότι ανεκόπη η πορεία του μοτοσικλετιστή, από οδηγό αυτοκινήτου που ερχόταν εξ αντιθέτου και προσπάθησε να στρίψει δεξιά χωρίς να λάβει τα δέοντα μέτρα. Ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε να μπει διαγώνια στην πάροδο με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον οδηγό της μοτοσικλέτας.

Ο Διευθυντής του Τροχαίας Αρχηγείου επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε οδηγό. Επανέλαβε ότι πρέπει ο καθένας να είναι προσηλωμένος όταν βρίσκεται από το τιμόνι γιατί όπως είπε σε κλάσματα δευτερολέπτου μπορεί να συμβεί το μοιραίο.