«Μαύρη λίστα» Τ/κυπρίων: Ισχυρίζεται πως είναι ψέμα το τουρκικό ΥΠΕΣ

Ψευδές χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών το δημοσίευμα της Τ/κ εφημερίδας Αβρούπα ότι έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Τουρκία σε 42 Τ/κ ανάμεσά τους και ο πρώην Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Το δημοσίευμα έθεσε υπόψη του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ η δημοσιογράφος Ασλί Αϊντίντασμπας στον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Ισμαήλ Τσατακλί ο οποίος απάντησε: “Αυτό είναι ένα ψέμα, τελεία”.

Η «Avrupa» αποκαλύπτει την “μαυρη λίστα” της Τουρκίας – Ποιοι δεν ειναι επιθυμητοί

Η εφημερίδα «Avrupa» την Τρίτη 12/10 κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο «Ιδού η μαύρη λίστα», όπου δημοσίευσε τις φωτογραφίες 42 προσώπων που βρίσκονται στην πρώτη λίστα με τους Τ/κ στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην Τουρκία.

Σε αυτόν τον κατάλογο, τον οποίο η εφημερίδα, λέει ότι έχει στα χέρια της, βρίσκονται μεταξύ άλλων και ο πρώην Τ/Κύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Μεταξύ άλλων βρίσκεται ο εκδότης της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δασκάλων Σενέρ Ελτσίλ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων, Οζ Καραχάν, ο Μουσταφά Ακιντζί, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των τεχνών, δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.