Μαυρίδης: Την ώρα που κατέρρεε τράπεζα ο επικεφαλής της έπαιζε γκολφ

Την ώρα που κατέρρεε τράπεζα, ο επικεφαλής της έπαιζε γκολφ ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης.
Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος- τον οποίο δε θέλησε να κατονομάσει- αμείβεται με περίπου 2,5 εκ. το χρόνο και δυο εβδομάδες πριν χρεοκοπήσει η τράπεζα, πούλησε όλες τις μετοχές του. Επίσης ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι ο πρωταίτιος για τις ζημιές που προκύπτουν στο διεθνές τραπεζικό σύστημα, είναι οι ίδιες οι διοικήσεις των τραπεζών που υπεραμείβονται με αμύθητα ποσά. Σημείωσε ότι οι διοικήσεις παίρνουν μεγάλα ρίσκα που αν αποδώσουν, τα κέρδη είναι ιδιωτικά. Αλλιώς, ανέφερε, οι ζημιές είναι πρόβλημα για όλη την κοινωνία και προσπαθούν οι διοικήσεις να το μετακυλήσουν στους φορολογούμενους.

Ακόμα ανέφερε πως οι κίνδυνοι στο διεθνές τραπεζικό σύστημα ήταν πολύ περισσότεροι, από αυτούς που ήθελαν να παρουσιάζουν οι κεντρικές τράπεζες. Όπως είπε αν δεν υπήρχαν οι κίνδυνοι δεν θα διασφάλιζαν οι εποπτικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες τους καταθέτες.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο κ. Μαυρίδης ανέφερε ότι χθες το απόγευμα κατά τη συζήτηση με επικεφαλής δυο οργάνων που λειτουργούν στο πλαίσιο της εποπτείας στο Ευρωκοινοβούλιο, ζήτησε να του πουν πως θα αισθάνονταν οι ίδιοι αν είχαν απέναντί τους έναν Κύπριο καταθέτη που «κουρεύτηκε» το 2013. Μάλιστα εξέφρασε απορία κατά πόσο η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο λόγω και του μικρού της μεγέθους. Όπως είπε ο κ. Μαυρίδης, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών Andrea Enria αναγνώρισε τον άδικο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν τότε οι εποπτικές αρχές και κυρίως το Eurogroup το θέμα του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy