Αν. Μαυρογιάννης: Απαιτείται τολμηρή στεγαστική πολιτική, κίνητρα και υποδομές για να φέρουμε τον κόσμο στην ύπαιθρο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει την περιοδεία του σε όλη την Κύπρο, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Με την συνοδεία μελών του Επιτελείου του, «φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του για μία προοδευτική αλλαγή», ο κ. Μαυρογιάννης βρέθηκε σε κοινότητες της κοιλάδας Σολέας, όπου διεξήγαγε ανοικτό διάλογο με τους πολίτες. 20220924 151022183 Ios

Οι κάτοικοι της υπαίθρου είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον κ. Μαυρογιάννη, να του εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, όπως επίσης και να καταθέσουν ενώπιον του προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές τους.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που τέθηκαν ενώπιον του κ. Μαυρογιάννη, είναι αυτά της αστυφιλίας και της ερημοποίησης, της έλλειψης θέσεων εργασίας, όπως επίσης και της απουσίας επαρκών νοσοκομείων και δομών υγείας. Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με το οδικό δίκτυο της υπαίθρου και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επεσήμανε πως απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε, μία τολμηρή στεγαστική πολιτική, με τη παροχή κινήτρων και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, ώστε να φέρουμε ξανά τον κόσμο στην ύπαιθρο. 20220924 150915668 Ios

Σε μια περιοχή που είναι ευλογία θεού και έχει τις καλύτερες προδιαγραφές για τους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της μεταποίησης, βασική παράμετρος προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε, είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. «Για να μπορέσει η Κύπρος να έχει ένα νέο οικονομικό μείγμα, που να την οδηγήσει πολύ πιο μπροστά».

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της ΕΚΑ , Πανίκος Χάμπας, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Ανδρέα Μαυρογιάννη, για επίσκεψη στις κοινότητες της περιοχής Σολέας.

«Έχουμε διαπιστώσει πως δεν είναι τυχαία που η Ένωση Κυπρίων Αγροτών στηρίζει τον κ. Μαυρογιάννη. Όχι μόνο αφουγκράζεται τα προβλήματα του κόσμου, αλλά έχει και καινοτόμες ιδέες, όπως η θέση ότι για να υπάρξει αειφόρος αγροτική ανάπτυξη, πρέπει να υπάρχει κοινωνική πολιτική στον πρωτογενή τομέα. Γι’ αυτό και είμαστε σίγουροι ότι με την εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, που έχει τόσα προβλήματα, θα μπορέσει με τη στήριξη του κράτους να δώσει μια νέα δυναμική στην οικονομία του τόπου μας», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.