Η δική μας διακυβέρνηση θα σταθεί απέναντι σε φαινόμενα συγκάλυψης, διαμυνύει ο υποψήφιος για την Προεδρία Ανδρέας Μαυρογιάννης, σε γραπτή του δήλωση σε σχέση με την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να μην διώξει ποινικά τον πρώην διοικητή της ΥΚΑΝ για φαινόμενα διαφθοράς που είχαν να κάνουν με επικοινωνία του με βαρυποινίτη των Κεντρικών Φυλακών, υπόθεση που κατήγγειλε η Δ/ντρια των φυλακών.
Για άλλη μία φορά, γινόμαστε μάρτυρες μίας Νομικής Υπηρεσίας που επικαλείται το δημόσιο συμφέρον για να ρίξει στα μαλακά μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Αφού υπήρξε κατάχρηση εξουσίας, είναι ορθό σε μια υπόθεση που προσέλαβε τέτοιες διαστάσεις και συνδέεται με ένα ευρύτερο ζήτημα και διαμάχη μεταξύ θεσμών, να αγνοείται η ποινική διάσταση, διερωτάται ο κ. Μαυρογιάννης.
«Πώς μπορεί να αναμένεται ότι ο πολίτης θα νιώθει πως ζει σε κράτος δικαίου, εάν για ακόμα μία φορά αφήνονται σκιές ακόμη και εντός της Αστυνομίας και των Φυλακών; Ιδιάζουσα σημασία στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχουν τόσο τα πρόσωπα που εμπλέκονται όσο η διάχυτη αίσθηση συγκάλυψης. Μόνο με την απονομή δικαιοσύνης δικαιώνονται όσοι άδικα στοχοποιούνται. Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού που φέρει την κυρία ευθύνη για την ομαλή λειτουργία των θεσμών, για την προστασία της ανεξαρτησίας τους και τη θωράκιση του κράτους δικαίου, είναι απούσα».
«Η δική μας διακυβέρνηση θα σταθεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Είναι η μόνη που διαθέτει τη βούληση, την ικανότητα και την εντιμότητα για να φέρει το ήθος στη διακυβέρνηση του τόπου», τονίζει ο κ. Μαυρογιάννης.
Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News
Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.