Μαυρογιάννης για ΑΤΑ: Αναγκαίο εργαλείο που αποκαθιστά την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων

Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ), πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία διεξήχθη στα Γραφεία της ΣΕΚ, αναπτύχθηκε διάλογος σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως το συνταξιοδοτικό, η ΑΤΑ, η ανάγκη συνολικής φορολογικής μεταρρύθμισης, ο κατώτατος μισθός και οι συλλογικές συμβάσεις.

Συγκεκριμένα, για την ΑΤΑ παρατηρήθηκε σύμπλευση απόψεων στα πλείστα ζητήματα που την αφορούν, όπως η ανάγκη θωράκισης και επέκτασης του θεσμού, αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο που αποκαθιστά την αγοραστική δύναμη των μισθών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υπογράμμισε τη στήριξη του στο θεσμό της ΑΤΑ και την πλήρη απόδοσή της, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου ο πρωτόγνωρος πληθωρισμός ροκανίζει τους μισθούς των εργαζομένων.

S8 Scaled

Στους άμεσους στόχους του, είναι η επέκταση της ΑΤΑ μέσα από τον κοινωνικό διάλογο ώστε να καλύψει τους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται σήμερα με προτεραιότητα στους χαμηλόμισθους και σε όσους λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό.

Ακολούθως, η διακυβέρνηση Ανδρέα Μαυρογιάννη θα αρχίσει διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, με αντικείμενο τη βελτίωση του θεσμού, ώστε να στηρίζει περισσότερο τους εργαζόμενους χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Σε αυτό το διάλογο θα τεθεί και η εισήγηση του οικονομικού επιτελείου του Ανδρέα Μαυρογιάννη για υπολογισμό και απόδοση της ΑΤΑ στη βάση του διάμεσου μισθού της χώρας.

Ο Α. Μαυρογιάννης σε δηλώσεις που παραχώρησε τόνισε ότι, ήταν ιδιαίτερη τιμή η πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης ώστε να έχουμε την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων σε μία σειρά από ζητήματα.

«Διαπιστώσαμε πως, έχουμε μία κοινή έγνοια για να καταφέρουμε να συμφιλιώσουμε τις ανάγκες του υγιούς επιχειρείν και της δημιουργίας πλούτου στη χώρα μας, για το καλό του συνόλου των πολιτών. Είμαστε έτοιμοι για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος και η οικονομία της», υπογράμμισε.

S1 Scaled

Ταυτόχρονα, πρέπει να λάβουμε υπόψιν και την κοινωνική διάσταση και να καταφέρουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των ανθρώπων μας.

«Μπορούμε να εργαστούμε από κοινού προς αυτήν την κατεύθυνση. Με προτάσεις κοινωνικά δίκαιες και οικονομικά βιώσιμες, μπορούμε να κάνουμε την χώρα μας καλύτερη», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας, χαρακτήρισε γόνιμη τη συζήτηση που είχε με τον Α. Μαυρογιάννη, σε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά θέματα, αλλά και τη γενικότερη κοινωνικοοικονομική πολιτική.

«Ανταλλάξαμε απόψεις και σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό και τη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί σε μία συνολική βάση, αλλά και θέματα που αφορούν την επέκταση και εδραίωση των συλλογικών συμβάσεων. Το θέμα της τηλεργασίας και της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή, όπως βέβαια και την πράσινη ανάπτυξη, η οποία δημιουργεί προοπτικές περαιτέρω οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης», ανέφερε.

Κατέληξε πως, είχαν τη δυνατότητα επίσης να συζητήσουν το θέμα της ATA, έχοντας μία κοινή αντίληψη ως προς τη χρησιμότητα του θεσμού και από την πλευρά της ΣΕΚ, να επιβεβαιώσουν στην πράξη πως, δεν πολιτεύεται στη βάση του ποιος κυβερνά, αλλά του πως κυβερνά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy