Μαυρογιάννης: «Δεν είμαστε εδώ για να πάρουμε, αλλά για να δώσουμε ό,τι καλύτερο στον τόπο μας»

Ηχηρό ήταν το μήνυμα της αλλαγής, το μήνυμα της ελπίδας για μία Κύπρο καλύτερη, που στάλθηκε χθες βράδυ από την Λεμεσό, σε μία μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ζωγράφου Βίκτωρα Ιωαννίδη από το επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Σε ένα ιδιαίτερα πανηγυρικό κλίμα, μέλη της οικογένειας του Ανδρέα Μαυρογιάννη, όπως επίσης φίλοι και υποστηρικτές της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του, έδωσαν το δυναμικό παρών τους στην συγκέντρωση, στέλνοντας το μήνυμα πως ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

lemesos mavrogiann 15

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, χαιρετισμό εκ μέρους της ομάδας στήριξης του Ανδρέα Μαυρογιάννη, απηύθυνε ο δικηγόρος Σταύρος Παύλου, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη που έχει ο τόπος μας για ένα ηγέτη που έχει όραμα και θέλει να χτίσει την Κύπρο που αξίζει να έχουν οι άνθρωποί της.

«Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι αυτός που μπορεί να λύσει το Κυπριακό. Που μπορεί να φέρει την κάθαρση στον τόπο μας. Που πιστεύει σε ένα καλύτερο αύριο και θα παλέψει για να το πετύχει. Που μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε περήφανοι ξανά για τον τόπο μας», σημείωσε.

lemesos mavrogiann 13

Ακολούθως, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης βαθιά συγκινημένος που έκλεινε την προεκλογική του εκστρατεία δίπλα στον χώρο της οικογενειακής επιχείρησης που έχτισε ο πατέρας του μετά την τουρκική εισβολή, απηύθυνε την δική του ομιλία, αναφέροντας χαρακτηριστικά «καλωσορίσατε στο σπίτι μου».

«Εδώ που βρισκόμαστε δεν είναι μόνο η οικογενειακή μας επιχείρηση, δεν είναι απλώς ο τόπος που δούλεψα ως νεαρός. Είναι το δεύτερο μου σπίτι.

lemesos mavrogiann 12

Όταν μετά την εισβολή του 1974 μετακινηθήκαμε και ήρθαμε στην Λεμεσό, αυτό το πάρκο δεν υπήρχε. Τότε ο πατέρας μου άρχισε να φυτεύει δέντρα και να τα φροντίζει καθημερινά.

Έτσι άνθισε αυτό το πάρκο που βλέπετε σήμερα.

Στέκει εδώ και μας δείχνει τι σημαίνει να ξεκινάς κάτι, να το φροντίζεις, να μεγαλώνει και να ανθίζει και να μένει εκεί ενώ εμείς φεύγουμε. Αυτό είναι το ίδιο όραμα που έχουμε και εμείς για την Κύπρο, για τον τόπο μας», ανέφερε.

lemesos mavrogiann 10

Στην συνέχεια, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έστειλε μήνυμα νίκης για το αποτέλεσμα τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης Κυριακής των Προεδρικών εκλογών.

«Όλοι μαζί θα έχουμε την ευθύνη για την διακυβέρνηση αυτού του τόπου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πέντε χρόνια που θα αλλάξουν τον τόπο μας και θα τον κάνουν καλύτερο. Για να μπορούμε να λέμε μετά τη διακυβέρνηση μας ότι επιτελέσαμε το χρέος μας απέναντι σε αυτή την μικρή πατρίδα, που πραγματικά αξίζει πολύ περισσότερα από την κατάντια στην οποία την έχουν φέρει σήμερα», τόνισε.

lemesos mavrogiann 10

Όπως επεσήμανε, αυτό που μας ενώνει είναι το κοινό μας όραμα για τον τόπο. Η κοινή μας θέληση για μία Κύπρο απελευθερωμένη, επανενωμένη και ειρηνική. Η κοινή μας ανάγκη για ένα καλύτερο αύριο, μία πραγματική προοδευτική αλλαγή, που θα επιτρέψει στην Κύπρο να βρει τον βηματισμό της.

lemesos mavrogiann 8

«Η Κύπρος Μπορεί, ναι, γιατί η Κύπρος είμαστε όλοι εμείς. Εμείς που δεν θεωρούμε ότι ο τόπος μας χρωστά, αλλά ότι εμείς χρωστούμε στον τόπο μας. Εμείς που δεν είμαστε εδώ για να πάρουμε αλλά για να δώσουμε. Για να διασφαλίσουμε το αύριο που αξίζει να έχουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας», υπογράμμισε.

lemesos mavrogiann 18

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επεσήμανε πως την ερχόμενη Κυριακή ο κυπριακός λαός θα κληθεί να επιλέξει: Συνέχιση της παρούσας διακυβέρνησης με ένα εκ των δύο επίδοξων συνεχιστών του Νίκου Αναστασιάδη ή πραγματική προοδευτική αλλαγή που θα ανεβάσει τον τόπο μας ψηλότερα.

lemesos mavrogiann 19

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy