Μαυρογιάννης: Έγινε κουβέντα για διαχωρισμό της ΑΟΖ – Ήμουν πλήρως αντίθετος

Ο διαπραγματευτής δεν είναι ούτε κομματική τοποθέτηση, ούτε μέλος της κυβέρνησης, ούτε συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο στη διακυβέρνηση του τόπου, τονίζει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» σημειώνει ότι πάντα θεωρούσε τον εαυτό του άνθρωπο με προοδευτικές απόψεις και κοινωνικές ευαισθησίες, τονίζοντας ότι οι απόψεις του συγκλίνουν με πολλά πράγματα που πρεσβεύει η αριστερά. Επισημαίνει ότι με το ΑΚΕΛ υπάρχει μεγάλη σύμπλευση στο στόχο, στην πορεία και στους χειρισμούς για το κυπριακό.

Αποκαλύπτει μάλιστα για πρώτη φορά πως έγινε μια κουβέντα για το διαχωρισμό της ΑΟΖ, στην οποία ήταν πλήρως αντίθετος και τη θεώρησε ως μη γενομένη. Αποκαλύπτει ακόμα πως από τη στιγμή που ο ΓΓ του ΟΗΕ υπέβαλε έγγραφο για την εφαρμογή της λύσης ως τη μόνη προϋπόθεση για να καταργηθούν οι εγγυήσεις, δεν έπρεπε να επιτρέψουν στη συζήτηση να αποπροσανατολιστεί. Σημειώνει δε ότι μετά την αποτυχία στο Κραν Μοντάνα, δυσκολεύτηκε να πείσει τον εαυτό του, πως υπήρχε ουσιαστικός λόγος, για να παραμείνει στη θέση του διαπραγματευτή.

Επίσης, ο κ. Μαυρογιάννης τονίζει ότι ένας υπεύθυνος πολιτικός λόγος και μια αξιόπιστη πρόταση για το αύριο, μπορεί να κάνει τη διαφορά και να επικρατήσει μιας εικονικής πραγματικότητας που εκχυδαΐζει τα πάντα. Εκφράζει παράλληλα αισιοδοξία πως αν περάσει το πολιτικό τους μήνυμα, θα βρεθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών, με νικηφόρα δυναμική.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.