Μαυρογιάννης: Εμείς, που ζήσαμε την Κύπρο ενωμένη, χρωστούμε στην επόμενη ένα μέλλον χωρίς συρματοπλέγματα

Μήνυμα ενόψει των εκλογών και αναφερόμενος στο μέλλον της Κύπρου και του Κυπριακού, έστειλε ο υποψήφιος για την προεδρία, Ανδρέας Μαυρογιάννης, τονίζοντας ότι την Κυριακή ο κυπριακός λαός  αποφασίζει για το μέλλον της Κύπρου, υπογραμμίζοντας πως η επιβίωση του κυπριακού λαού απειλείται όλο και περισσότερο από τον εφιάλτη της διχοτόμησης.

«Η Κύπρος κινδυνεύει από την τουρκική επεκτατική πολιτική, από τις απαράδεκτες τουρκικές ενέργειες που δημιουργούν νέα τετελεσμένα, όπως συμβαίνει στην Αμμόχωστο, στην ΑΟΖ και αλλού».

«Κινδυνεύει όμως και από τις κοντόφθαλμες προσεγγίσεις εκείνων που βρέθηκαν στο τιμόνι την τελευταία δεκαετία και έθεσαν πάνω από το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου είτε το πολιτικό τους κεφάλαιο, είτε το εκλογικό τους κέρδος, είτε τον αθέμιτο πλουτισμό με όχημα την εξουσία που τους έδωσε ο λαός«, ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης.

«Σήμερα βρισκόμαστε σ’ ένα οριακό σημείο. Είναι η ώρα των αποφάσεων. Είτε θα επιτρέψουμε στα ίδια πρόσωπα, στις ίδιες προσεγγίσεις ν’ αφήσουν το κυπριακό στην ίδια πορεία διολίσθησης προς την οριστική διχοτόμηση, είτε θ’ ανοίξουμε παράθυρο στην ελπίδα».

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι πολλοί διερωτώνται: μα υπάρχει ακόμα ελπίδα; Εμείς λέμε ναι, υπάρχει αν ο λαός το θελήσει! Υπάρχει ελπίδα αν τολμήσουμε ν’ αναλάβουμε πρωτοβουλίες, αν καταφέρουμε ν’ αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας και να ζωντανέψουμε το διεθνές ενδιαφέρον, αν εργαστούμε με συνέπεια για την απελευθέρωση και την επανένωση του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Από την πρώτη κιόλας μέρα της εκλογής μου θ’ απευθυνθώ προσωπικά στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα για να επαναβεβαιώσουμε την επιδίωξη μας να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από το σημείο που διακόπηκαν, τη συνέπεια μας στη συμφωνημένη βάση λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται στα σχετικά Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στο διαπραγματευτικό κεκτημένο.

Ταπεινά πιστεύω ότι λόγω της πολύχρονης υπηρεσίας μου στα εθνικά θέματα γνωρίζω πολύ καλά το Κυπριακό. Χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις και νέες φαεινές ιδέες όπως οι ανθυποψήφιοί μου, θα διανύσουμε το τελευταίο μίλι για να φτάσουμε στην πολυπόθητη λύση.

Ανήκω σε μια γενιά που ευτύχησε να ζήσει την Κύπρο ενωμένη. Νιώθω ότι χρωστούμε στην επόμενη γενιά ένα άλλο, καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον χωρίς συρματοπλέγματα. Μια πατρίδα που θα είναι πρότυπο συμβίωσης, δημιουργίας και ευημερίας για την κοινωνία».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy