Μαυρογιάννης: Επικοινωνιακό τέχνασμα η λύση με τα ξενοδοχεία – Πώς αυτό τους εξασφαλίζει μια ποιοτική φοιτητική ζωή;

Τι προτείνει ο υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης

Το θέμα της στέγασης των φοιτητών παγκύπρια, δεν είναι πρόβλημα που μπορεί να λυθεί με πρόχειρες λύσεις, αλλά με συγκεκριμένα μέτρα και σχεδιασμό, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του το επιτελείο του υποψήφιου για την Προεδρία Ανδρέα Μαυρογιάννη. Την ίδια ώρα αναφέρεται στην εξαγγελία Αβέρωφ Νεοφύτου, χαρακτηρίζοντάς την ως επικοινωνιακό τέχνασμα, αφού στο τέλος προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα:

«Από την τιμή των 700 ευρώ που προσφέρεται από τα ξενοδοχεία, οι φοιτητές θα καλούνται να πληρώνουν ποσό ύψους 400 ευρώ. Χωρίς διατροφή, χωρίς πρόσβαση σε κουζίνα, πλυντήρια και άλλα βασικά για τη διαβίωσή τους. Πώς αυτό τους εξασφαλίζει μια ποιοτική φοιτητική ζωή;

Οι μη δικαιούχοι μάλιστα του επιδόματος, θα καταβάλλουν οι ίδιοι εξ ολοκλήρου το ποσό των €700 που είναι πολύ ψηλό για ένα δωμάτιο και συμπαρασύρει εκ νέου τις τιμές ενοικίων προς τα πάνω.»

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αναφέρει το επιτελείο Μαυρογάννη, δεν έχει ευθύνη μόνο για το φιάσκο της πρότασης αυτής. «Έχει ευθύνη γιατί ως κυβέρνηση εδώ και μία δεκαετία ουδέν έπραξε για το θέμα της στέγασης των φοιτητών, γιατί υπήρξαν τεράστιες καθυστερήσεις στην ανέγερση εστιών, ενώ μέχρι σήμερα αρνείται επίμονα να ενισχύσει την κρατική φοιτητική μέριμνα. Πέραν αυτού, είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ που για να πουλά διαβατήρια και να εισπράττει χορηγίες, έστρεψε την παραγωγική δυναμικότητα της χώρας στην κατασκευή πολυτελών διαμερισμάτων αντί προσιτών οικιστικών μονάδων.»

Ως εκ τούτου, το θέμα της στέγασης των φοιτητών παγκύπρια, δεν είναι πρόβλημα που μπορεί να λυθεί με πρόχειρες λύσεις, αλλά με συγκεκριμένα μέτρα και σχεδιασμό.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Α. Μαυρογιάννης προτείνει μεταξύ άλλων:

  • Επίσπευση των διαδικασιών για ανέγερση εστιών από τα πανεπιστήμια.
  • Ενοικιάσεις διαμερισμάτων από τα ίδια τα πανεπιστήμια.
  • Ενίσχυση, καλύτερη στόχευση και εκσυγχρονισμό των διαδικασιών της κρατικής φοιτητικής μέριμνας.
  • Παραχώρηση επιδόματος ενοικίου σε νέους στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.
  • Βελτιώσεις και επανασχεδιασμό στις συγκοινωνίες ώστε να εξυπηρετούν περισσότερο και καλύτερα τις ανάγκες των φοιτητών που διαμένουν εκτός του πυρήνα των πόλεων.
  • Μακροχρόνια μίσθωση από τον Φορέα Στεγαστικής Πολιτικής, ακινήτων που είναι εγκαταλελειμμένα και αδρανή σε αστικές περιοχές, ώστε να τύχουν διαχείρισης ως φοιτητικές εστίες.
  • Πολεοδομικά και φορολογικά κίνητρα σε ιδιώτες για ανέγερση φοιτητικών εστιών.

 

Επικοινωνιακό τέχνασμα η λύση με τα ξενοδοχεία
«Από την τιμή των 700 ευρώ που προσφέρεται από τα ξενοδοχεία, οι φοιτητές θα καλούνται να πληρώνουν ποσό ύψους 400 ευρώ. Χωρίς διατροφή, χωρίς πρόσβαση σε κουζίνα, πλυντήρια και άλλα βασικά για τη διαβίωσή τους. Πώς αυτό τους εξασφαλίζει μια ποιοτική φοιτητική ζωή;

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy