Μαυρογιάννης: «Για να μπορούν οι νέοι μας να δημιουργήσουν και να ζήσουν ειρηνικά, πρέπει να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν»

Αποτελεί χρέος μας να δώσουμε ένα τέλος στην αναχρονιστική κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας, ανέφερε χθες το βράδυ σε δικοινοτική εκδήλωση ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διεξήχθη στο Σπίτι της Συνεργασίας υπό τον τίτλο «Συζητούμε με E/κ και T/κ νέους», με τη συμμετοχή δεκάδων νέων, τονίστηκε από τον Α. Μαυρογιάννη η ανάγκη για την επικράτηση μίας λύσης στη βάση της ΔΔΟ, με πολιτική ισότητα. Όπως αυτή προνοείται από τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ, στις συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ και στα έξι σημεία Γκουτέρες, για να επέλθει και να επικρατήσει η ειρήνη, η ελευθερία και η δημοκρατία.

«Για να έχει μέλλον ο τόπος μας, για να μπορούν οι νέοι μας να δημιουργήσουν και να ζήσουν ειρηνικά, πρέπει να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν», συμπλήρωσε.


Αμο2 Scaled

Μεταξύ άλλων, ο Α. Μαυρογιάννης ερωτηθείς για το ζήτημα της μη έκδοσης ταυτοτήτων της Δημοκρατίας προς Τ/κ από μεικτούς γάμους, απάντησε πως επιβάλλεται να εφαρμοστούν οι σχετικοί διεθνείς νόμοι, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Για τα δικαιώματα και ζητήματα των Τ/κ συμπολιτών μας, θα δημιουργηθεί Γραφείο Τουρκοκυπριακών Υποθέσεων, που θα έχει την ευθύνη της παρακολούθησης και του συντονισμού των κυβερνητικών υπηρεσιών. Το Γραφείο αυτό θα έχει τη δυνατότητα επίλυσης επιμέρους προβλημάτων και την άρση διακρίσεων σε βάρος των Τουρκοκύπριων σε σχέση με το Δημόσιο.

Απαντώντας στο ζήτημα πως θα καλλιεργηθεί η κουλτούρα της επανένωσης και να αρθούν τα εμπόδια, ο Α. Μαυρογιάννης τόνισε ότι θα αυτό θα επιτευχθεί μέσω των οργανικών συνθηκών για την ειρήνη. «Δεν επαρκούν μόνον οι διπλωματικοί χειρισμοί. Χρειάζεται μία πολυδιάστατη πολιτική, που περιλαμβάνει από ζητήματα εκπαίδευσης και πολιτισμού μέχρι το φυσικό αέριο και την αξιοποίηση μέτρων και μηχανισμών της ΕΕ», πρόσθεσε.

Cg8 6322 Scaled

Παράλληλα, μετά από ερώτηση ο Α. Μαυρογιάννης υπογράμμισε πως στοχεύει στην προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και στην περαιτέρω ενίσχυση της δράσης των γυναικών – και από της δύο κοινότητας – στον πολιτικό βίο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.