Μαυρογιάννης: «Η ΕΕ, αποφασιστικά και συλλογικά να απαμβλύνει τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης»

Σε δηλώσεις με αφορμή την εξαγγελία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσον αφορά τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, προχώρησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ανέφερε πως, τα μέτρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι, έχει ιδιαίτερη σημασία πως η ΕΕ είναι αποφασισμένη να ενεργήσει και συλλογικά προς σε αυτήν την κατεύθυνση. Την ίδια ώρα, θα αναμένουμε να δούμε τις διευκρινιστικές οδηγίες εφαρμογής για να κάνουμε τις τελικές μας διαπιστώσεις.

«Εμείς, θα στηρίξουμε και θα εφαρμόσουμε όλες τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την ίδια ώρα θα επεξεργαστούμε προτάσεις για περαιτέρω μέτρα, που θα βοηθήσουν στην απάμβλυνση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι, είναι απόλυτα αναγκαίο να έχουμε υπόψιν μας πως η πράσινη μετάβαση είναι αναγκαία και πρέπει να την επιδιώκουμε. Υπογράμμισε ότι, θα πρέπει να προχωρήσουμε με καινοτόμες ρυθμίσεις, για να μπορέσουμε να φθάσουμε τους στόχους που έχουν τεθεί από την ΕΕ.

Έχοντας ως κύριο γνώμονα και μέριμνα, την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, τόνισε πως πρέπει να ωφεληθούν άμεσα από αυτά τα μέτρα. Ούτως ώστε, ανέφερε, να μην είναι έρμαια στις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης που εξανεμίζουν τα εισοδήματα και τους πόρους, καταστρέφοντας την ικανότητα των ανθρώπων να ζήσουν ευπρεπώς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.