Μαυρογιάννης: «Η πίστη στη λύση στη βάση ΔΔΟ και η προσήλωση σε εύρωστη οικονομία μάς κάνει μια γροθιά»

«Η αγάπη στον τόπο καταργεί διαχωριστικές γραμμές»

 

Το μήνυμα ότι «η αγάπη για τον τόπο μας καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές και μας ενώνει», έστειλε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, προσθέτοντας ότι ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών θα έχει επαφές «με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου». Υπογράμμισε επίσης ότι «η πίστη στη λύση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας μάς κάνει μια γροθιά και μας κινητοποιεί», προσθέτοντας ότι «η προσήλωση στο στόχο για μία υγιή, εύρωστη οικονομία και η έγνοια για τους πολίτες υπερβαίνει τις όποιες διαφορές μας».

Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του πρώτου γύρου των εκλογών, που τον στέλνει στον δεύτερο γύρο, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υπογράμμισε ότι «η εντολή του λαού είναι σαφής: Να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Με ήθος και εντιμότητα. Για να ανεβάσουμε τον τόπο μας ψηλότερα».

Σκιαγραφώντας την πορεία την οποία προτίθεται να ακολουθήσει ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, υπογράμμισε ότι «σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς», αφού «η αγάπη για τον τόπο μας καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές και μας ενώνει». Τόνισε επίσης ότι «η πίστη στη λύση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας μάς κάνει μια γροθιά και μας κινητοποιεί», καθώς και ότι «η προσήλωση στο στόχο για μία υγιή, εύρωστη οικονομία και η έγνοια για τους πολίτες υπερβαίνει τις όποιες διαφορές μας».

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης απευθύνθηκε προς τους πολίτες τονίζοντας ότι: «Σας κοιτώ στα μάτια και σας ζητώ αυτή τη μάχη να τη δώσουμε μαζί, για το επιτακτικό σήμερα, αλλά και το αύριο, το οποίο έχω την πεποίθηση ότι θα ξημερώσει ελπιδοφόρο για τον τόπο μας και το λαό».

Ερωτηθείς κατά πόσο θα έχει επαφές με τον ΔΗΣΥ, καθώς και τους υπόλοιπους υποψηφίους, οι οποίοι δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε ότι «θα έχουμε επαφές με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου».

Νωρίτερα κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε ότι «έχουμε τεράστια υποχρέωση προς τους εκτοπισμένους μας, προς την τρίτη ηλικία, τους νέους μας, όλα τα παιδιά του Θεού που πρέπει να έχουν “παπούτσια που ταξιδεύουν”, όπως λέει το τραγούδι της Τανίτα Τικαράμ».

 

«Η νύχτα φέρνει συμβουλές»
Κλίμα αισιοδοξίας επικρατούσε από το πρωί στο επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη, το οποίο ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο μετά την ανακοίνωση των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls), λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο των καλπών.
Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης παρακολούθησε την εξέλιξη της καταμέτρησης και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μαζί με τους δημοσιογράφους και πολίτες, οι οποίοι βρίσκονταν στο επιτελείο.
Στη μέση της διαδικασίας, όταν διαφάνηκε καθαρά η πορεία της νύκτας, ερωτήθηκε εάν θα επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους ανθυποψηφίους του και απάντησε ότι «η νύχτα φέρνει συμβουλές».
Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επικοινώνησε με τους υπόλοιπους ανθυποψηφίους του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy