Μαυρογιάννης: Η πραγματική λύτρωση για όσους έδωσαν τη ζωή τους, θα έρθει μέσω της επανένωσης

Η πραγματική λύτρωση για όσους αντιστάθηκαν, για όσους έδωσαν τη ζωή τους για τον τόπο μας αλλά και για το σύνολο του λαού μας, θα έρθει μέσω του τερματισμού της κατοχής και της επανένωσης της πατρίδας μας και την επανένωση των δύο κοινοτήτων του νησιού, ανέφερε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης, σε ομιλία του το πρωί στην εκδήλωση «Μνήμης και Τιμής» στους ήρωες της Τεμβριάς που διοργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο της κοινότητας.

Όπως τόνισε, ζητούμενο όλων μας είναι η επίτευξη μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού Ζητήματος. Για αυτήν τη λύση, πρόσθεσε, πρέπει να εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά, για να επιτύχουμε την αναστροφή της πορείας που έχει λάβει σήμερα το Κυπριακό και να την επανατοποθετήσουμε στις ράγες της λύσης στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα.

Το Κυπριακό, είπε ο κύριος Μαυρογιάννης, θα πρέπει να τεθεί ξανά σε τροχιά διαπραγμάτευσης, με απόλυτη επιμονή στη συμφωνημένη βάση λύσης, κερδίζοντας ξανά τη χαμένη αξιοπιστία μας έναντι της Διεθνούς Κοινότητας.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, η Ιστορία μας δίδαξε πως η Τουρκία δεν θα φύγει εύκολα από την πατρίδα μας και δεν θα διστάσει να επιδιώξει τη δημιουργία νέων τετελεσμένων. Ως εκ τούτου, υπογράμμισε, οι προσπάθειες μας για επίλυση του Κυπριακού, θα πρέπει να εντατικοποιηθούν και να ενισχυθούν από τον διεθνή παράγοντα, καθώς ο χρόνος κυλά εναντίον μας και η διαίρεση κρατά τον τόπο και τους ανθρώπους μας όμηρους.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.