Μαυρογιάννης: «Η προσφυγική πολιτική απαιτεί αναθεώρηση, προκειμένου να αποδοθεί αίσθημα δικαίου»

Συνάντηση με εκπροσώπους της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων, πραγματοποίησε σήμερα ο Ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μαυρογιάννης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για τα βασικά θέματα που αφορούν τους εκτοπισμένους, ενώ αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος σε σχέση με την ανάγκη επίλυσης τους.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκα θέματα όπως η απώλεια χρήσης των περιουσιών στα κατεχόμενα, η μίσθωση τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές, αλλά και η ίση κατανομή των βαρών.

Am Epitropi Katexomenon Koinotiton 2 Scaled

Η προσφυγική πολιτική, χρειάζεται αναθεώρηση και στοχευμένες ενέργειες, για να αποδοθεί ένα αίσθημα δικαίου, το οποίο δεν υφίσταται σήμερα. Απαιτείται να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την κοινωνική και οικονομική αποκατάσταση των προσφύγων, είπε ο υποψήφιος.

«Για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο προσφυγικός κόσμος είναι αυτός ο οποίος σήκωσε στις πλάτες του το μεγαλύτερο βάρος της τουρκικής εισβολής του 1974. Το κράτος οφείλει, να σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες, προσφέροντας τους την πρόσβαση σε ένα αξιοπρεπή και ποιοτικό τρόπο ζωής, που στερήθηκαν εδώ και τόσα χρόνια, διαμορφώνοντας κρατική πολιτική και δίνοντας σε αυτούς και τις οικογένειες τους προοπτική για το μέλλον».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε επίσης εκατέρωθεν, η έντονη ανησυχία για την απουσία διαπραγματεύσεων και για την σημερινή δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κυπριακό. Η πραγματική λύτρωση για τον προσφυγικό κόσμο και ευρύτερα για τον κυπριακό λαό, θα επιτευχθεί με τη συνολική επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος, μέσω της ΔΔΟ, με πολιτική ισότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.