Μαυρογιάννης: «Η θωράκιση τoυ δικαιώματος στη στέγη είναι βασικός πυλώνας του κράτους δικαίου»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις, του Κινήματος Προστασίας Δανειοληπτών και του Συνδέσμου κατά της Ασυδοσίας των Τραπεζών, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.


Κατά τη συνάντηση, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων γύρω από πολλά ζητήματα που άπτονται των εκποιήσεων, που συχνά έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κυπριακή κοινωνία. Θέματα όπως, οι εκποιήσεις ακίνητης ιδιοκτησίας, η κατάργηση των καταχρηστικών ρητρών και παράνομων χρεώσεων από τις τράπεζες, αλλά και οι διαδικασίες των πλειστηριασμών.

Am Kinima Enantia Stis Ekpoiiseis 1 Scaled

Για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, αποτελεί αναγκαιότητα, η εξεύρεση τρόπων επίλυσης των προβλημάτων που παρατηρούνται, μέσα από την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, η οποία θα ευθυγραμμίζεται με το Ενωσιακό Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Η θωράκιση της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης, αλλά και η αλλαγή των σχετικών διαδικασιών που ακολουθούνται από πλευράς των τραπεζών και των ταμείων εξαγοράς και διαχείρισης δανείων, αποτελούν βασικό πυλώνα του κράτους δικαίου που οραματιζόμαστε».


«Η χθεσινή αναπομπή από τον ΠτΔ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για αναστολή των εκποιήσεων για τρεις μήνες, για την κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα, αλλά και της πρότασης για κατάργηση του ΦΠΑ στους ρύπους στην τιμή του ρεύματος, καταδεικνύει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την έλλειψη σεβασμού προς την κοινωνική και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η κυβέρνηση γίνεται για άλλη μία φορά ανάχωμα στην προσπάθεια προστασίας και ανακούφισης των συμπολιτών μας που πλήττονται από το κύμα αυξήσεων και ακρίβειας. Είναι γι’ αυτό που μία προοδευτική αλλαγή με κοινωνικό πρόσημο αποτελεί αδήριτη ανάγκη.»

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.