Μαυρογιάννης: Ισχυρό το λεκτικό της δήλωσης του ΣΑ αλλά δεν έχει αυταπάτες

Το λεκτικό της προεδρικής δήλωσης του ΣΑ για το Βαρώσι είναι ισχυρό, αλλά δεν έχει αυταπάτες, τονίζει ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής στο Κυπριακό Ανδρέας Μαυρογιάννης.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣε συνέντευξη του στον Πολίτη σημειώνει ότι το πρόβλημα παραμένει, διότι παρά την υποχρεωτικότητα των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, λείπει η διάσταση του εξαναγκασμού προς συμμόρφωση, που είναι απαραίτητη όταν ο αποδέκτης, στην περίπτωσή μας η Τουρκία, αδιαφορεί για τη νομιμότητα.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μαυρογιάννης δεν βλέπει κάτι κακό στο να επιστρέψουν οι Βαρωσιώτες προσωρινά υπό τ/κ διοίκηση, νοουμένου ότι δεν επηρεάζεται το καθεστώς των περιουσιών τους και το μέλλον της Αμμοχώστου.

Στο θέμα αξιοπιστίας της πλευράς μας παραδέχεται ότι, είτε από αδεξιότητα είτε για λόγους εκτοπίσματος της Τουρκίας, υπάρχει διεθνώς μια εντύπωση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμπεριφέρεται αναξιόπιστα στο Κυπριακό. Είναι γεγονός αναφέρει ότι σε διάφορες φάσεις η δική μας πλευρά δεν έχει καταφέρει να πείσει τη διεθνή κοινότητα για την αξιοπιστία της.

Καταλογίζει άκρατο συναισθηματισμό και απουσία διαλεκτικής προσέγγισης των πραγμάτων στους χειρισμούς της ελληνοκυπριακής πλευράς η οποία, σημειώνει, έχει ένα αφήγημα πως το δίκαιο πάντα επικρατεί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.