Μαυρογιάννης: Η κυβέρνηση απέτυχε στο μεταναστευτικό – «Ο φράκτης δεν έλυσε το πρόβλημα» (ηχητικό)

Αυτή η κυβέρνηση απέτυχε να χειριστεί το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης, τόνισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο υποψήφιος για την προεδρία Ανδρέας Μαυρογιάννης, επισημαίνοντας ότι από τις 7 χιλιάδες, επί διακυβέρνησης οι αιτήσεις αυξήθηκαν στις 37 χιλιάδες.

Ο κ. Μαυρογιάννης πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι είναι οικονομικοί μετανάστες και ότι οι αιτήσεις τους πρέπει να εξετάζονται σύντομα και να γίνεται ο επαναπατρισμός για να σταλεί το μήνυμα ότι η Κύπρος δεν μπορεί να τους δεχτεί.

Τόνισε ταυτόχρονα ότι αντί η κυβέρνηση να προσλαμβάνει 300 συνοριοφύλακες, να προσλάβει άτομα που θα στελεχώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες για να επιταχυνθεί η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο φράκτης που έστησε η κυβέρνηση δεν έλυσε το πρόβλημα, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που δίνει η ΕΕ για να σταματήσει η Τουρκία να εργαλειοποιεί τους μετανάστες.

Διερωτήθηκε τι θα γίνει εάν ένας συνοριοφύλακας στην προσπάθεια του να εμποδίσει παράτυπους μετανάστες να εισέλθουν στις ελεύθερες περιοχές πυροβολήσει και σκοτώσει έναν Τούρκο στρατιώτη. Όσον αφορά το ρόλο των Ηνωμένων Εθνών, υπέδειξε ότι δεν μπορούν να γίνουν στρατός για να φυλάνε την πράσινη γραμμή.

Για το θέμα της ΑΤΑ, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι κυβέρνηση πρέπει να συμβάλει ούτως ώστε να υπάρξει συμφωνία για την πλήρη αποκατάσταση του θεσμού που αποτελεί το μόνο εργαλείο αποκατάστασης των μισθών και διατήρησης τη ζωτικότητας της αγοράς.

Όσον αφορά το ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται η συζήτηση για ανανέωση της θητείας της δύναμης κάθε 12 μήνες και όχι κάθε 6. Επισήμανε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό, ωστόσο πρέπει να διερωτηθούμε γιατί προτείνεται.

Πρόσθεσε ότι σε γενικές γραμμές το ψήφισμα ακολουθεί ότι έλεγαν τα τελευταία ωστόσο επαναφέρει τη βάση λύσης ΔΔΟ που στις προηγούμενες αναφορές του ΓΓ δεν υπήρχε.

Για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι η μάχη δεν θα δοθεί μόνο με τον Αβέρωφ Νεοφύτου καθώς η απόσταση με Νίκο Χριστοδουλίδη είναι πλέον στα όρια του στατιστικού λάθους. Πρόσθεσε ότι λαμβάνει πολύ αισιόδοξα μηνύματα από την επαφή του με τους πολίτες.

Ο κ. Μαυρογιάννης έστειλε μήνυμα νίκης υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η μάχη πρέπει να δοθεί μέχρι την τελευταία στιγμή.

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ:

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy