Μαυρογιάννης: Μια δημοκρατική κοινωνία, οφείλει να άρει όλους τους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις που υφίστανται τα ΑμεΑ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό, πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη συνάντηση που διεξήχθη στα Γραφεία του Επιτελείου, ο κ. Μαυρογιάννης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα κυριότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα όπως η ειδική εκπαίδευση, η βελτίωση και ενίσχυση των Κέντρων Παρέμβασης, αλλά και ο ρόλος που οφείλει να διαδραματίσει το κράτος για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό.

Μία Πολιτεία που θέλει να ονομάζεται δημοκρατική, οφείλει να άρει όλους τους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις που υφίστανται τα ΑμεΑ, όπως για παράδειγμα στο εκπαιδευτικό σύστημα και στο σύστημα Υγείας, τονίστηκε από τον υποψήφιο.

Το κράτος, θα πρέπει να συνδράμει αποφασιστικά στην προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ, παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται. Παράλληλα, η πλήρης εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, κρίνεται ως απολύτως αναγκαία καθώς, παρέχει τα απαραίτητα νομικά εργαλεία για τον τερματισμό των διακρίσεων που υφίστανται τα ΑμεΑ, είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.