Μαυρογιάννης: Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των νοσηλευτηρίων

Δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης, προσθέτοντας ότι πρέπει να διατηρηθούν και να ενισχυθεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψή του στο ΓΝ Λάρνακας, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι στόχος είναι «να δούμε επιτόπου τη λειτουργία, τα ζητήματα που εγείρονται, τα προβλήματα και να εκφράσουμε ταυτόχρονα τη στήριξη μας στην προσπάθεια που καταβάλλει το Γενικό Σύστημα Υγείας του τόπου για να διορθώσει τα προβλήματά του».

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εξέφρασε τη στήριξη του στο ΓΕΣΥ και αναφέρθηκε στην ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και να στηριχθούν ουσιαστικά τα δημόσια νοσηλευτήρια. «Πιστεύουμε στη στήριξη, στην ενίσχυση και στην αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, κατά τρόπο που να μπορέσουν να διαδραματίσουν πλήρως τον ρόλο τους, σε ένα μονοασφαλιστικό σύστημα του οποίου αποτελούν την ραχοκοκκαλιά», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι για τον ίδιο δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αντίθετα, ανέφερε, πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους.

Καταλήγοντας, συνεχάρη το ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, αλλά και όλους όσοι συμβάλλουν στο μεγάλο κοινωνικό αγαθό που λέγεται Υγεία. Με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψης στο Νοσοκομείο Λάρνακας, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι θέσεις και οι προτάσεις του Α. Μαυρογιάννη για την υγεία.

Ο Α. Μαυρογιάννης, επισκέφθηκε επίσης μεγάλη αγροτική μονάδα στον Δήμο Κιτίου, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. Κατά την επίσκεψη του, τόνισε ότι ο αγροτικός τομέας έχει πολλά να προσφέρει στην κυπριακή οικονομία, φτάνει να στηριχθεί ορθά από το κράτος, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, όπως προνοεί το κεκτημένο της ΕΕ.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Αεροδρόμιο Λάρνακας όπου έτυχε ενημέρωσης για τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν εκεί. Ενώπιον των εργαζομένων, ο Α. Μαυρογιάννης ανέφερε πως η προοδευτική αλλαγή, είναι ο μόνος δρόμος για να καταστεί ο τόπος μας και πάλι φιλόξενος προς τους πολίτες του. Μεταξύ άλλων, έκανε επίσης αναφορά για την ΑΤΑ και την ανάγκη για την αναθεώρηση της και τη στοχευμένη εφαρμογή της.

1 10 Scaled

2 7 Scaled

3 5 Scaled

Απάντηση στην τοποθέτηση του Υπουργείου Ενέργειας

Στις δηλώσεις του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αναφέρθηκε και στη «μακροσκελή ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας με την οποία δοκίμασαν να απαντήσουν στην κριτική που έχουμε ασκήσει στην κυβέρνηση στα θέματα ενέργειας. Είναι πραγματικά σουρεαλιστικό αντί να εγκύψουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, να προσπαθούμε να παρουσιάσουμε τα πράγματα ότι είναι παραδείσια» είπε.

Πρόσθεσε ότι «η Κύπρος, έντεκα χρόνια μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος Αφροδίτη, παραμένει η μόνη χώρα στην ΕΕ που δεν κάνει χρήση φυσικού αερίου. Αν είναι αυτό επιτυχία τότε κάτι δεν καταλαβαίνουμε καλά».

Ανέφερε επίσης ότι «είναι εντυπωσιακό το ότι ενώ προχθές ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι υπάρχει αποτυχία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στον εκσυγχρονισμό του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, η χθεσινή ανακοίνωση μας λέει ότι όλα πάνε καλά. «Πώς γίνονται αυτά τα πράγματα ταυτόχρονα πρέπει να μας το εξηγήσουν», πρόσθεσε.

Το γεγονός, κατέληξε ο κ. Μαυρογιάννης, «παραμένει ότι αυτή τη στιγμή οι παραλείψεις της κυβέρνησης αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη γενίκευση και διάδοση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy