Μαυρογιάννης: «Να ενισχυθεί η φωνή των Αρμενίων της Κύπρου»

Συνάντηση με μέλη της Αρμένικης κοινότητας την Κύπρου, είχε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Συγκεκριμένα, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Εκλογικό Επιτελείο, παρευρέθηκαν οι Ακόπ Καζαντζιάν, Πρόεδρος της Αρμένικης Επιτροπής Κύπρου και εκπρόσωπος του σωματείου ΑΥΜΑ, Ακόπ Μανουκιάν, εκπρόσωπος του κόμματος Τασνάκ Κύπρου και Άρτο Ταβιτιάν, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Χαμαζκαιν».

Kgb 6148 1

Στο επίκεντρο του διαλόγου που αναπτύχθηκε, βρέθηκε η ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου Αζέροι σταμάτησαν την κυκλοφορία στον μόνο δρόμο που συνδέει την περιοχή με την Αρμενία. Ως αποτέλεσμα, έχει διακοπεί η γραμμή προμηθειών προς την περιοχή, όπως επίσης και η παροχή φυσικού αερίου, με πέραν των χίλιων ανθρώπων να έχουν αποκλειστεί.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης καταδικάζοντας το γεγονός, τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, καθώς ανθρώπινες ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο. Όπως ανέφερε, χρειάζεται η άμεση επέμβαση της διεθνούς κοινότητας, προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός.

Kgb 6131

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε επίσης το Κυπριακό και πιο συγκεκριμένα οι τελευταίες εξελίξεις στην Αμμόχωστο, με τους εκπρόσωπους της κοινότητας να αναφέρουν πως παρακολουθούν στενά τα όσα συμβαίνουν. Όπως τονίσθηκε από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, πρέπει με σοβαρότητα και επιμονή να δράσουμε άμεσα ώστε να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε τα πράγματα και να θέσουμε το Κυπριακό ξανά σε τροχιά επίλυσης, προτού να είναι αργά.

Στη συνέχεια, τέθηκαν σειρά ζητημάτων που απασχολούν την Αρμένικη κοινότητα. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ανάγκη για συνέχιση και αναβάθμιση της στήριξης του κράτους προς την κοινότητα, όπως επίσης και η ενίσχυση της φωνής των Αρμενίων της Κύπρου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy