Μαυρογιάννης: Να τεθεί πλαφόν στα καύσιμα και να αντιμετωπιστεί άμεσα η ακρίβεια 

Χρειάζεται η επαναδόμηση του κοινωνικού κράτους

 

Υπέρ του καθορισμού ενός πλαφόν στη φορολογία επί της τιμής των καυσίμων, έτσι ώστε να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων για τους καταναλωτές, τάχθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος συναντήθηκε χθες με το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΠΕΟ. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε ότι δεν νοείται να προσκομίζει πολύ μεγαλύτερα έσοδα το κράτος απ’ ό,τι πριν λόγω των αυξημένων τιμών, ενώ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο θα έπρεπε, χωρίς να δημιουργούνται αναταράξεις, να μην αυξάνονται τα έσοδα του κράτους και των εταιρειών.

Χαρακτήρισε επίσης ως μεγάλο πρόβλημα το ζήτημα της ακρίβειας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «οφείλει να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στα χέρια της, να μειώσει τον ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, να πάρει μέτρα για έλεγχο της αισχροκέρδειας, να μειώσει τις διπλές φορολογίες». Τάχθηκε επίσης υπέρ της πλήρους απόδοσης και διερεύνησης της ΑΤΑ σε όλους τους εργαζόμενους.

Υποστήριξε επίσης την ανάγκη διασφάλισης της εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων, την κατοχύρωση βασικών όρων απασχόλησης για όλους, με ειδική έμφαση στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και στην απασχόληση των νέων. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να τεθούν φραγμοί στα φαινόμενα της υπόκρυψης της σχέσης μισθωτής εργασίας με τη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών».

Ο κ. Μαυρογιάννης υπογράμμισε επίσης στην ηγεσία της ΠΕΟ την ανάγκη διασφάλισης επαρκών και αξιοπρεπών συντάξεων για όλους, τονίζοντας ότι πρέπει να ανατραπεί το πέναλτι του 12% στις συντάξεις όσων εργαζομένων συνταξιοδοτούνται στα 63 τους χρόνια».

«Η επαναδόμηση του κοινωνικού κράτους», πρόσθεσε, «είναι απαραίτητη για μια κοινωνία συνοχής και ισορροπίας». «Χρειαζόμαστε το κοινωνικό κράτος με το κεντρικό κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως συμβαίνει και στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες, να είναι οι βασικοί φορείς και συντελεστές των κοινωνικών προγραμμάτων και πολιτικών. Χρειαζόμαστε το κοινωνικό κράτος που να στηρίζει τις νέες οικογένειες στην απόκτηση στέγης και στο μεγάλωμα των παιδιών τους».

 

Σ. Χαραλάμπους: Για μια κοινωνία των πολλών
Πλήρη κατανόηση στις θέσεις της ΠΕΟ αλλά και στις προτεραιότητες και τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας επέδειξε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης κατά τη χθεσινή συνάντησή του με το Εκτελεστικό Γραφείο της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση η Γ.Γ. της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο κ. Μαυρογιάννης «κατανοεί πλήρως τις προτεραιότητες και τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας». «Με θέσεις και προτάσεις που ακριβώς οδηγούν στο να έχουμε μια κοινωνία, η οποία θα πρέπει να είναι πιο δίκαιη, πιο ισορροπημένη, όπου και η εργασία να έχει το δικό της ιδιαίτερο βάρος για να μπορεί να έχουμε μια κοινωνία που να μας παίρνει όλους μπροστά, να μην είναι των λίγων, αλλά κοινωνία των όλων».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.