Μαυρογιάννης: Προσπάθεια υπόσκαψης της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ

Προσπάθειες υπόσκαψης της φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ βλέπει ο υποψήφιος πρόεδρος της δημοκρατίας Αντρέας Μαυρογιάννης.

Μιλώντας μετά την συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Ασθενών ο κύριος Μαυρογιάννης κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Προέδρου του ΟΑΥ Θωμά Αντωνίου, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται τις όποιες προσπάθειες για υπόσκαψη του ΓΕΣΥ και τις προσπάθειες που γίνονται για να μην αφεθεί το σύστημα να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα.

Πρόσθεσε ότι η κοινωνία των πολιτών κατάφερε να προστατεύσει το σύστημα με την αντίδραση της, μετά και την αρχική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για διορισμό στο Δ.Σ του ΟΑΥ του Πέτρου Αγαθαγγέλου.

Ο κύριος Μαυρογιάννης σημείωσε ωστόσο ότι χρειάζεται να επαγρυπνούμε και να μην αφήσουμε να περάσει το σαμποτάζ που κάποιοι επιχειρούν να κάνουν στο ΓΕΣΥ.

Τόνισε ότι το ΓΕΣΥ είναι μια απο τις μεγαλύτερες κοινωνικές κατακτήσεις και πρέπει να διαφυλαχθεί η φιλοσοφία του και η αρχιτεκτονική του.

Όσον αφορά στη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Ασθενών ο κύριος Μαυρογιάννης την χαρακτήρισε εποικοδομητική και τόνισε ότι θα είναι σε συνεχή επικοινωνία ώστε να διαμορφώσουν θέσεις που μπορεί να περιληφθούν στο κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Am Osak 2 Scaled

Ο κύριος Μαυρογιάννης υπογράμμισε ότι είναι κρίσιμες οι στιγμές για την δημόσια υγεία και πρέπει να περιφρουρηθεί η μεγάλη μεταρρύθμιση που λέγεται ΓΕΣΥ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασθενών Μάριος Κουλούμας τόνισε την ανάγκη να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε ο πολίτης να έχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για πλήρη αναδιάρθρωση του Υπουργείου Υγείας για να επιτελέσει σωστά τον ρόλο του.

Am Osak 1 Scaled

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.