Μαυρογιάννης: Πρόταση για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων και μετασχηματισμός της εκπαίδευσης

Μετά από διαβούλευση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα υποβάλει πρόταση για την κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων μέσα σε έξι μήνες στη βάση εισαγωγής νέου συστήματος αξιολόγησης, σε περίπτωση εκλογής, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ, εκ μέρους του Επιτελείου η εκπαιδευτικός Άντρη Χατζηανδρέου.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση επεσήμανε ότι οι συζητήσεις γύρω από το ζήτημα της αξιολόγησης των μαθητών δεν είναι κάτι καινούργιο και δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό.

Ο διάλογος τόνισε δεν θα ξεκινήσει από μηδενική βάση αλλά θα ληφθούν υπόψιν οι ανησυχίες κι απόψεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, των οργανωμέων γονέων, των ίδιων των μαθητών, αλλά και των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας αξιοποιώντας και πρακτικές που εφαρμόστηκε σε χώρες του εξωτερικού.

Τόνισε ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει σαν πρόταση, το μετασχηματισμό της εκπαίδευσης με αδιαπραγμάτευτο στοιχείο το ότι η εκπαίδευση είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό που θα πρέπει να προσφέρεται δωρεάν και σε υψηλή ποιότητα που θα παρέχει ευκαιρίες σε όλους.

Στόχος της πρότασης Μαυρογιάννη, τόνισε, η εκπαίδευση στη βάση της ψηφιακής καινοτομίας που θα αναβαθμίζει τη ζωή ολόκληρης της κοινωνίας και μια εκπαίδευση συμπεριληπτική δημοκρατική και ανθρωποκεντρική.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.